HR-guru lämnar riskkapitaljätten Balderton – för svensk startup

It's in the node
HR-guru lämnar riskkapitaljätten Balderton – för svensk startup

´

Jonas de Lange

Reporter

Gilles Stephan lämnar riskkapitalbolaget Balderton för att jobba med svenska It’s in the node.

Det svenska bolaget utvecklar en slags app för personlig utveckling på jobbet. I appen kan man sätta mål för sig själv och det finns även en feedbackfunktion som ska låta medarbetare skicka korta meddelanden till varandra med beröm eller tips på förbättring. Allting uppdateras sedan i realtid.

Bolaget står precis inför lanseringen av sin app och hämtar samtidigt in mer kompetens.

Gilles Stephan har tidigare haft olika rekryterings- och talangscoutningsroller på Amazon och kommer senast från riskkapitalbolaget Balderton. Där jobbade han som talangchef.

”Jag är supertaggad över att få vara med och bygga det första organisationsverktyget någonsin som bygger på realtidsuppdaterad HR data. Vi hjälper företag att designa och få sina strukturer, team, roller och medarbetare att fungera mer agilt och skapa mer hälsosam lönsamhet”, skriver Gilles Stephan i ett uttalande.

Han kommer ta rollen som operativ chef på It’s in the node och bli en slags allt-i-allo-person.

“Han kommer kunna kliva in i en rad olika roller för oss på grund av sin erfarenhet från storbolag. Det kan vara allt från strategi och investerarrelationer till sälj, marknadsföring och HR-specifika frågor kring vår produkt”, säger bolagets grundare och vd, Johan Formgren, och fortsätter:

“Vi är hedrade och känner en gränslös upphetsning. Det här bekräftar vad vi har känt på oss länge, nämligen att vi utvecklar något revolutionerande.”

Bolaget är i dagsläget självfinansierat och har ingen övrig koppling till riskkapitalbolaget Balderton.

Läs fler artiklar
LÄS MER