Izettle tar chef från Spotify: "Är i en spännande fas"

Breakit - Izettle tar chef från Spotify: "Är i en spännande fas"

Tom Noble, ny produktmarknadschef på iZettle. Foto: iZettle

Sofia Honungsmåne

Reporter

Tom Noble blir ny produktmarknadschef på iZettle. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Efter mer än sex år var det kort och gott dags för en ny utmaning. Spotify är utan tvekan en av de bästa arbetsplatserna jag varit på, men det var också ett helt annat företag än det jag började på 2009. Man kan nog säga att just det som gjorde att jag sökte mig till Spotify från början även var det som gjorde att jag nu ville hitta på något nytt. Att det blev iZettle handlade om att det kändes som ett företag i en spännande fas, dels produktmässigt på väg från betalningar till mycket mer, men även storleksmässigt och till antalet anställda. Kollegor och kultur är superviktigt för mig”.

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Under mina år på Spotify gjorde jag en rad olika saker, men under de senaste 3-4 åren satt jag med produktkommunikation även där. Vi byggde och lanserade en hel del nya produkter och features, vilket ställde högre och högre krav på hur, och var, vi marknadsförde tjänsten. Att hela tiden lägga till nya features men samtidigt inte förvirra grunderbjudandet var en konstant, och väldigt rolig, utmaning.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag ska hjälpa till att bredda och tydliggöra iZettle’s produkterbjudande, och på så sätt hjälpa fler människor att både dra igång och bygga vidare på sina företagssatsningar. Det innebär dels att kommunicera på rätt sätt kring både nuvarande och helt nya produkter, men även att internt utmana våra produktteam för att förstå vem vi pratar med. Förhoppningen är att fungera lite som en länk mellan produkt och marknad."

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Det är superspännande att få kavla upp ärmarna, börja om, och sätta sig in i en helt ny bransch. Jag ska inte säga att jag sitter på facit, men jag känner absolut igen många av utmaningarna vi gick igenom under åren på Spotify. Förhoppningsvis kan jag dra nytta av den erfarenheten och lösa dem ännu snabbare den här gången. iZettle finns också på en massa spännande, och för mig helt nya, marknader - så som Brasilien och Mexiko. Det ska bli väldigt spännande att lära sig om hur allt funkar där borta.

----------------------------

Fakta om Tom Noble:

Ålder: 26 år

Bor: Vasastan, Stockholm

Intressen: “Jag försöker resa så mycket jag bara kan, både till nya platser, men även tillbaka till Kalifornien för att äta hamburgare på In-N-Out och bara ta det lugnt. Jag lägger väldigt mycket tid på musik, spel, serier och film - tyvärr på bekostnad av att jag inte läser så mycket böcker längre. Sen tvingar jag mig själv att sticka ut och springa eller spela squash ett par gånger i veckan också.”

Favoritapp: Headspace.

Varför är det din favoritapp?: “Jag blev tipsad om Headspace för något år sen och har använt appen i 10 minuter om dagen sedan dess. Det är ett superbra sätt att varva ner och bli mer närvarande. Mindfulness har visats vara minst lika effektivt som antidepressiva mediciner, fast utan alla läskiga biverkningar, och borde förmodligen vara lika självklart som att gå och träna.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “När jag var 13 år gammal var jag en fena på Counter-Strike. På något sätt lyckades jag komma i kontakt med en av dåtidens bästa klaner. Jag gjorde bra ifrån mig när vi provspelade, men tyvärr brast allt när vi träffades i verkligheten och de insåg att jag var 10-15 år yngre än dem - med pipröst och allt. Så här idag, när e-sport fullkomligt har exploderat, kan jag gräma mig över att min karriär tog slut så fort ;-).”

Läs fler artiklar
LÄS MER