Efter jätteklirret – nu tar han in 17 miljoner till sin försäkringsstartup

Breakit - Efter jätteklirret – nu tar han in 17 miljoner till sin försäkringsstartup

Johanna Ekström

Reporter

Travelstart-grundaren Stephan Ekbergh ska använda pengarna till att nå ut globalt med sin andra startup - Hepstar.

För några veckor sedan berättade Breakit att Sydafrikabaserade nätentreprenören Stephan Ekbergh tagit in 340 miljoner i riskkapital till sin resesajt Travelstart.

Nu har svensken tagit in ytterligare 17 miljoner kronor i kapital, den här gången till sin digitala försäkringstjänst Hepstar, som han grundade 2013.

“Det är jag som har finansierat verksamheten fram till nu. Enligt våra kalkyler behövde vi bara en liten boost, och jag ville inte finansiera allt. Tanken är att vi inte ska ta in mer kapital nu”, säger Stephan Ekbergh.

Investeringen kommer från brittiska riskkapitalbolaget Amadeus Capital - samma bolag som tidigare i år investerade i Travelstart.

“Vi var ute och letade pengar, och de blev sugna på den här grejen också. Det kändes enklare att ha med en och samma investerare att göra”, säger Ekbergh.

Försäkringsstartupen riktar sig främst mot e-handelsbolag inom resebranschen, som flygbolag och resebyråer.

“Det är en ganska agnostisk produkt vad gäller geografi, så vi kommer ganska omgående att försöka få upp verksamheten globalt”, säger Stephan Ekbergh.

Än så länge har bolaget kunder i Sydafrika, Turkiet, Australien och i ytterligare några afrikanska länder.

“Vi har en teknik som är lätt att implementera, och ett system och algoritmer som lär sig hur folk agerar. Våra partners får lika mycket betalt som om de jobbat direkt med de klassiska försäkringsbolagen, men vi ger mer försäljning”, säger han.

Förra året omsatte Hepstar ungefär 30 miljoner kronor och gjorde 300.000 transaktioner.

“Vi går fortfarande med förlust, men det är inte några jättestora förluster. Jag tror till och med att vi kommer gå med vinst i februari”, säger Stephan Ekbergh.

Läs fler artiklar
LÄS MER