Sök

Turbulensen runt Wallstreetbets fortsätter: "Det känns som en konstinstallation"

Breakit LiveWallstreetbets

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Turbulensen runt nätforumet och aktiehandeln fortsätter.

Gruppen Wallstreetbets på diskussionsforumet Reddit har skakat om aktiemarknaden de senaste dagarna. Medlemmarna i gruppen har lyckats driva upp kursen bland annat i det krisande bolaget Gamestops aktie och under gårdagen stoppade bland annat aktieappen Robinhood att begränsa handeln i aktien och aktien sjönk som en sten. När nätmäklaren meddelade att de skulle tillåta begränsaad handel sköt den iväg igen. 

Agerandet har mötts av hård kritik och flera privatpersoner har stämt nätmäklaren för att den skyddar Wall Street-proffsen på småspararnas bekostnad. På sociala medier har användare också hämnats genom att skicka mängder med negativa recensioner mot appen.

Händelserna har också väckt politiska reaktioner där demokraten Alexandrias Ocasio-Cortez har kallat Robinhoods agerande för oacceptabelt och krävt en förklaring till varför småspararna stängs ute medan hedgefonder får fortsätta handla obehindrat. Hon får medhåll från så spridda håll som från republikanske senatorn Ted Cruz och Teslas vd Elon Musk.

Även i Breakit Live diskuterade Wallstreetbets och den senaste veckans händelser.

"Det känns som en konstinstallation", säger Breakits Olle Aronsson i programmet.

"När man ser memes från Wallstreetbets-gänget där det står 'We can stay retarded loonger than you can stay solvent' så känns det verkligen som de tar det med en klackspark."

Se hela diskussionen i spelaren här nedanför.

 

Läs mer