SVT Play på väg att gå om traditionellt tv-tittande

SVT Streaming Media
SVT Play på väg att gå om traditionellt tv-tittande

Finwire / Breakit

Skifte på gång.

Mediebranschen är i snabb förändring men fortfarande är det många som sjunker ner i tv-soffan för att zappa mellan tv-kanalerna för att se vad som erbjuds.

Men just nu sker allting väldigt snabbt och nu säger SVT:s programdirektör Jan Helin att SVT Play inom det närmsta året förväntas gå om de linjära sändningarna hos Public Service. Framförallt är det tv-serier som succén Kalifat som lockar streamingtittarna medan underhållning som På Spåret fortfarande tittas på som i äldre tider.

"I streamingtjänster söker man mer seriellt berättande, högre form av identifikation, den där typen av ord är viktiga. Förmodligen därför att utbudet är så gigantiskt i streamingvärlden", säger han till radion och tillägger:

"Det gör att det blir en utmaning för alla TV-bolag att förstå hur vi ska utforma utbudet så att det passar båda de konsumtionssätten."

Discovery+, som tidigare hette Dplay, och TV4 Play som slog rekord med en 30-procentig ökning i tittartid under 2020 uppger för Kulturnytt att de ser samma utveckling. Dessutom har streamingtjänser som HBO och Netflix haft stark tillväxt under 202

Läs fler artiklar
LÄS MER