Izettle snor produktchef från Spotify: "Superspännande bolag."

Breakit - Izettle snor produktchef från Spotify: "Superspännande bolag."

David Österdahl, ny produktchef på iZettle. Foto: iZettle

Sofia Honungsmåne

Reporter

David Österdahl blir ny produktansvarig på betalbolaget iZettle. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Izettle är ett superspännande bolag i en bransch som jag är väldigt nyfiken på. Jag tror att vi är ett av de bolag som kan förändra beteenden hos användare av finansiella tjänster på liknande sätt som Spotify har förändrat konsumtionsbeteendet kring musik.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“De senaste fyra och ett halvt åren har jag jobbat som produktchef på Spotify. Där började jag med att leda teamen som utvecklade iPad-appen och den nya Android-appen. De senaste åren fokuserade jag bland annat på Spotifys relationer med Google.”  

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“I min nya tjänst som produktchef är jag ansvarig för iZettles iOS-, Android- och Web-team med fokus på att skapa snyggare, bättre och snabbare produkter.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Jag byter ju bransch från media till fintech och jag älskar att lära mig nya saker. Jag ser verkligen fram emot att kunna bidra till iZettles fortsatta framgångar.”

----------------------------------------
Fakta om David Österdahl:

Ålder: 38 år

Bor: Stockholm

Intressen: Mat, vin, språk och träning.

Favoritapp: Uber

Varför är det din favoritapp?: “Uber har en elegant lösning på ett problem som gör vardagen enklare och säkrare. Enklare för att det går att hitta en taxi i alla städer där Uber finns utan att veta något om vilka taxibolag som finns där. Dessutom är det säkrare för både förare och passagerare att slippa hantera kontanter.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag har tränat den brasilianska kampsporten Capoeira i mer än 10 år och är graderad till instruktör.”

Läs fler artiklar
LÄS MER