Svenska mediaprofiler startar internationell herrmodesajt

Breakit - Svenska mediaprofiler startar internationell herrmodesajt

Victor Johansson, Per Tegelöf och Gustaf Törling.

Breakit

Får 2 miljoner följare på Instagram redan från start.

Styleiswhat.com blir namnet på sajten som lanserades på måndagskvällen. Bakom satsningen står fyra relativt vämeriterade herrar:

  • Per Tegelöf, tidigare vd för magsinet Rodeo, blir vd och även den som finansierar projektet.
  • Victor Johansson, har varit nöjesredaktör för magasinet Café och blir nu chefredaktör på Style Is What.
  • Gustaf Törling som tillvardags jobbar för kosmetikjätten Estée Lauder i New York får titeln kreativ chef i teamet. 
  • Martin Söderberg, har startat Instagramkontot Styleiswhat som idag har runt 2 miljoner följare och nu alltså får en egen sajt kopplat till sig.

Planen är att bjuda läsarna på exklusiva intervjuer och fotograferingar med stjärnorna i modevärlden blandat med stiltips. På sajten den första måmaden ska bland annat finnas reportage med Michael Fassbender, Alicia Vikander och Eddie Redmayne samt en egen fotografering med Yves Saint Laurent-modellen Dakota Lee.

"Style Is What är ett parallellt heltidsjobb för både mig och Gustaf. Jag kommer fortsätta med kultur- och modebevakning för mina svenska uppdragsgivare i mån av tid, Gustaf behåller sin position som creative director för Estée Lauder Companies. Personligen ska jag klämma in en Oscarsgala mellan sajtuppdateringarna", säger Victor Johansson och tillägger:

"Med Per Tegelöf i Hongkong har vi välsignats med VD som ger oss både finansiell trygghet och kreativ frihet. En dröm för alla kreatörer".

Läs fler artiklar
LÄS MER