Anna-Lena Wretman lämnar vd-jobbet på Swish – tar över Fundler

SwishFundlerfintech
Fundlers nya vd Anna-Lena Wretman och en spargris som byggts om till en robot.

Anna-Lena Wretman, ny vd på Fundler. Foto: Istockphotos.com / Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

“Det är exakt vad Fundler behöver.”

Efter fyra år på posten som vd för Swish, eller Getswish som bolaget bakom en av Sveriges mest använda tjänster egentligen heter, väljer Anna-Lena Wretman att lämna sin tjänst. Ny destination är robotrådgivaren Fundler.

“Jag är mycket stolt över den resa jag har gjort tillsammans med teamet på Getswish och jag är nu redo att ta mig an nästa uppdrag”, säger Anna-Lena Wretman i ett pressmeddelande.. “Jag har följt Fundler och vet att företaget har vad som krävs för att göra samma nytta för sparande som Swish gjort för betalningar”.

Fundler grundades 2015 men än så länge har affären inte tagit fart. Under 2019 skrevs omsättningen till 370.000 kronor och resultatet till minus 20,8 miljoner kronor. I fjol meddelade bolaget däremot att de skulle öka takten, samtidigt som man tog in nytt kapital.

Flera likheter mellan Swish och Fundler

Anna-Lena Wretman lyfter fram att det finns många likheter mellan uppdraget på Swish och hennes nya arbetsplats.

“Det krävs en solid produkt i grunden för att lyckas – och den måste vara enkel, säker och innovativ. Här är Swish och Fundler väldigt lika. Vi som leder och utvecklar framtidens finansiella verktyg får aldrig göra avkall på varken enkelhet, säkerhet eller innovation”, säger hon och fortsätter.

“Det är också väldigt viktigt att vara lyhörd. Entreprenörskap är nyckeln för utveckling tillsammans med kunder och för att möta marknadens krav på digitala tjänster. Jag ser fram emot konkurrensen och att tillsammans med likasinnade bolag bana ny väg för att sätta pengar i arbete – på kundernas villkor.”

"Har lett en revolution"

Fundlers styrelseordförande Thomas Eriksson välkomnar nya vd:n.

“Anna-Lena har lett en revolution med Swish. Hon har gedigen erfarenhet av fintechbranschen och en bevisad förmåga att skapa resultat och tillväxt. Det är exakt vad Fundler behöver för att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt och nå nya nivåer. Det är mycket glädjande att välkomna Anna-Lena som ny vd på Fundler, säger han i pressmeddelandet.

Läs mer