Tungt avhopp drabbar hajpade Kit – Schori slutar efter ett halvår

Tungt avhopp drabbar hajpade Kit – Schori slutar efter ett halvår

Foto: Linkedin/HENRIK MONTGOMERY / TT

Sara Lindmark

Reporter

Efter bara ett halvår lämnar Martin Schori Kit. Han återvänder istället till sin forna arbetsplats Aftonbladet där han blir utrikesredaktör.

Martin Schori började arbeta som nyhetschef på Bonniers digitala satsning Kit efter förra sommaren. Han kom närmast från Aftonbladet som onlineredaktör. Nu går han tillbaka till sin forna arbetsgivare, rapporterar Resumé.

“Jag har fått ett jättebra erbjudande om ett jobb som verkligen känns kul. Utrikesjournalistik är något som går rakt in i hjärtat på mig, och där finns det jättemycket att göra digitalt. Det finns en myt om att utrikes inte engagerar, men så är det inte, säger han till Resumé.

I en tidigare intervju med branschtidningen riktade Martin Schori skarp kritik mot de stora mediehusen och deras oförmåga att ta vara på talanger. Att han trots allt väljer att göra comeback på Aftonbladet kommenterar han så här:

“Dels har Aftonbladet genomgått en omorganisation som delvis kommer ur Aftonbladet-rapporten (som Martin Schori var med och skrev). Jag har också hört att det är mycket bättre där nu jämfört med tidigare, bland annat att de arbetar i mindre team. Jag vill också vara med och bidra istället för att sitta på läktaren och klaga.”

Läs fler artiklar
LÄS MER