Soundtrack your brand plockar sin nya bolagsjurist från Magine

Breakit - Soundtrack your brand plockar sin nya bolagsjurist från Magine

Paul Stuart, ny bolagsjurist på Soundtrack your brand. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Paul Stuart blir ny bolagsjurist på Soundtrack your brand. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Soundtrack Your Brands medgrundare Andreas Liffgarden och jag var tidigare kollegor på Magine, och för ungefär två år sedan berättade han och Ola Sars (bolagets vd, red. anmärkning) om deras nya företag. Jag blev nyfiken och lite avundsjuk, och har följt utvecklingen sedan dess. När möjligheten nu uppstod att hänga med på resan tvekade jag inte en sekund. Soundtrack Your Brand är ett av de mest löftesrika unga företagen som etablerats i Stockholm sedan Spotify.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag har ett förflutet inom musikindustrin och jobbade under ett antal år på EMI Music, som idag är en del av Universal och Warner. Först jobbade jag som bolagsjurist och sedan som nordisk försäljningschef. Nu senast kommer jag från Magine, en svensk internetbaserad tv-operatör, där jag som chefsjurist var med och lanserade tjänsten i Norden och Tyskland och även var med och sjösatte ett företagserbjudande. Genom åren har jag arbetat nära produkt, utveckling och marknadsföring för att kunna erbjuda tjänster som användare gillar och som samtidigt tillgodoser innehållsägares och rättighetshavares krav och förväntningar.”  

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag tar nu vid som Soundtrack Your Brands bolagsjurist och min främsta insats blir att hjälpa till med att lansera vår produkt internationellt. Det är ingen hemlighet att musikrättigheter är en snårig fråga. I synnerhet om man som vi, har globala ambitioner.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Det unika med Soundtrack Your Brand är att vi verkar i ett fält som är i princip orört av digitalisering. Medan distributionen av musik för konsumenter ställts på sin ände det senaste decenniet, fortsätter många företag, restauranger och hotell att spela musik från cd-skivor. Jag är riktigt peppad på att få vara med och driva utvecklingen på det här området tillsammans med ett fantastiskt kompetent team!”

-------------------------------------

Fakta om Paul Stuart:

Ålder: 40 år.

Familj: “Jag är gift med Karin. Vi har tillsammans två underbara barn, Elsa 8 år och Bruno 4 år.”

Bor: Solna, Stockholm.

Intressen: Musik. Allt från Anjunabeats.

Favoritapp: Clear. 

Varför är det din favoritapp?: “Den gör en sak och den gör det enklast och bäst: lists across devices.

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag ska bygga ett litet hus i Småland på vår gamla släktgård.”

Läs fler artiklar
LÄS MER