Mentimeter ökar kraftigt – ska anställa 100 personer

Mentimeter SaaS
Mentimeter ökar kraftigt – ska anställa 100 personer

Johnny Warström

Caroline Englund

Reporter

Ska ta sig över Atlanten – men inte till USA.

Den svenska SaaS-succén Mentimeter har vuxit i raketfart sedan bolaget grundades för sex år sedan. Coronapandemin har gett appen som ska göra möten mer interaktiva extra raketfart. 

Under året har antalet registrerade användare ökat från 3 till 8 miljoner samtidigt som 90 miljoner personer någon gång gjort sin röst hört genom tjänsten. Det kan exempelvis handla om quiz, frågor till publiken eller feedback i realtid.

Planen för 2021 är att att anställa 100 nya medarbetare – och att öppna kontor i Kanada. I dag har bolaget 136 anställda varav 123 på heltid.

“Vi dubblade antalet användare varje år redan innan distansarbete blev vardag. Det senaste året har vi växt ännu snabbare så nu behöver vi anställa fler”, säger Johnny Warström till Breakit.

Bolagets största marknad är just nu USA och anledningen till att Mentimeter öppnar kontor i Kanada är för att komma närmare de amerikanska kunderna.

“Vi vill finnas i samma tidszon som dem och såg det som ett enklare alternativ att etablera ett kontor i Kanada. Troligtvis blir det i Toronto”, säger Johnny Warström.

Tanken är att cirka 10 medarbetare från det svenska kontoret flyttar dit till att börja med och att man sedan rekryterar på plats.

Inga planer på börsnotering

Enligt uppgifter till Breakit ska Mentimeter vara på väg till börsen men det dementerar Johnny Warström kraftigt.

“Vi har inga planer på det”, säger han. 

Den som kollar på Mentimeters siffror för 2019 ser att omsättningen landade på 44 miljoner kronor, med ett minusresultat på 10 miljoner. Johnny Warström har tidigare förklarat för Breakit att minusresultatet grundar sig i att bolaget under 2019 ändrade redovisningsmodell där betalda årsprenumerationer delas upp 12 månader framåt. Försäljningen under 2019 landade på 104 miljoner kronor, berättade han då.

Läs fler artiklar
LÄS MER