Gunilla Herlitz lämnar Bonnier: "Ser fram emot en friare tillvaro"

Breakit - Gunilla Herlitz lämnar Bonnier: "Ser fram emot en friare tillvaro"

Gunilla Herlitz. Foto: Bonnier.

Jonas de Lange

Reporter

I ett mejl till de anställda på Bonniers dagstidningar berättar Gunilla Herlitz att hon avgår.

”För mig väntar nu en friare tillvaro, som jag ser fram emot”, skriver hon i mejlet.

Du kan läsa hela brevet till personalen här.

Hon har tidigare varit reporter på Dagens industri och Expressen. 2003 blev hon chefredaktör och vd och har sedan dess flyttats upp som affärsområdeschef för Bonniers dagstidningar och tryckerier. I gruppen Bonnier News ingår bland annat Dagens Nyheter, Dagens industri och Expressen.

Hon har jobbat på Bonnier i över 30 år och har de senaste tre åren varit vd för mediekoncernens svenska dagstidningar.

”Det är dags för mig att göra något annat, vad det blir vet jag ännu inte. Det jag vet är att tidningarna inom Bonnier News står mycket starka. Vår journalistik når fler än någonsin tidigare och vår lönsamhet är stabil i en tid då många mediebolag har det tufft. Vi har gjort stora digitala investeringar och förflyttningar, som gör att jag ser ljust på framtiden”, skriver hon.

Gunilla Herlitz slutar sin tjänst till sommaren. Vad hon ska göra framåt vet hon inte än. Klart är i alla fall att hon lämnar jobbet som en av Mediesveriges mäktigaste personer, samtidigt som branschen försöker ta sig ur digitaliseringskrisen. Till Dagens industri säger hon dock att hon lämnar koncernen i gott skick.

”Tidningarna inom Bonnier News står mycket starka. Vår journalistik når fler än någonsin tidigare och lönsamheten är stabil i en tid då många mediebolag har det väldigt tufft. Vi har gjort stora digitala investeringar och förflyttningar som gör att jag ser ljust på framtiden.”

Under 2015 omsatte Bonnier News 4,7 miljarder kronor och redovisade ett rörelseresultat på 363 Mkr.

Läs fler artiklar
LÄS MER