De ska lyfta kompisappen - vill sätta svenska bolaget på kartan

Zpotdrop Lazada
De ska lyfta kompisappen - vill sätta svenska bolaget på kartan

F.v: Mattias Eriksson, Kajsa Lundborg och Ivan Liljeqvist. Foto: pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Det positionsbaserade sociala mediet växlar upp.
Svenska Zpotdrop gasar på - rekryterar tre nya nyckelpersoner

Vi har tidigare skrivit om tjänsten Zpotdrop, som ska göra det lättare för folk att hitta kompisar som är i närheten. Genom en app där man kan se vilka kompisar som är i närheten av en vill bolaget öka antalet fysiska möten mellan personer.

Förra året tog bolaget in kapital från investmentbolaget Norsel Industries, som startades av Vietnams e-handelskung Christopher Brinkeborn Beselin.

Nu får Zpotdrop användning för pengarna som tagits in.

Tre nya personer rekryteras samtidigt till bolaget. Mattias Eriksson blir ny teknikchef på bolaget. Han har tidigare jobbat som utvecklare på bolag som Fishbrain, Tink och Tradera.

Bolaget rekryterar även Ivan Liljeqvist som backendutvecklare från Ericsson.

“Jag tror mycket på drivkraften i och målmedvetenheten i teamet och potentialen i produkten. Min roll blir att ta fram en infrastruktur av högsta kvalité och säkerhet som klarar av miljontals användare”, säger Ivan Liljeqvist.

Samtidigt får bolaget in affärsutvecklaren Kajsa Lundborg som blir ny community manager på Zpotdrop. Hon är student på Hyper Island och är nominerad till Microsofts IT-tjej 2016.

“Jag tror genuint på vårt uppdrag att skapa ett mer humanitärt sätt att kommunicera på. Vi är idag mer ensamma än någonsin, trots att vi är uppkopplade dygnet runt. Vi vill förändra det genom Zpotdrop och jag är övertygad om att vi har svaret på hur. Nu ska vi sätta Zpotdrop på kartan genom smarta strategier och en datadriven approach till både koncept- och affärsutveckling”, säger hon.

Totalt består bolaget nu av åtta personer som sitter på startuphubben SUP46 i Stockholm.

"Mattias, Ivan och Kajsa håller absolut toppklass på sina respektive områden och det känns fantastiskt kul att förstärka teamet med den här tyngden. Vi har nu en stabil och perfekt grund att bygga något riktigt stort på", säger bolagets grundare och vd, Oscar Rundqvist.

Bolaget är idag en del av Springfields acceleratorprogram. Springfield har även investerat en halv miljon kronor i bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER