Sök

Snabbväxande Dynamic Code landar nytt viktigt avtal för coronatester

Dynamic Code

Louise Nylén, ny vd på Dynamic Code

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Analysbolaget blomstrar – och räds inte baksmälla efter pandemin


Dynamic Code utvecklar dna-baserade tester för såväl hemmabruk som för användning inom vården. Pandemin har inneburit ett rejält uppsving för bolaget som även börjat att testa och analysera covid-19 på uppdrag av Folkhälsomyndigheten. Under de senaste två månaderna har Dynamic Code genomfört runt 30.000 PCR-tester i veckan, vilket motsvarar ungefär 10 procent av Sveriges totala testkapacitet. 

Nu meddelar Dynamic Code att de vunnit en ny upphandling och därmed förnyar avtalet med Folkhälsomyndigheten. Nu skalas kapaciteten upp till 50 000 tester i veckan och testet ska även kunna upptäcka muterade virusstammar. 

”Vi har ställt om vår verksamhet och investerar i att utöka både kapacitet och personal för att klara av det tryck som finns för covid 19-tester. Vi är glada för ett fortsatt förtroende från Folkhälsomyndigheten och är redo att hjälpa till med analys av PCR-tester så länge behovet finns”, säger Louise Nylén vd för Dynamic Code i ett pressmeddelande. 

Har ökat kraftigt i år

Dynamic Code vill inte uppge vad det nya avtalet är värt i pengar, eller vad årets bokslut landar på. Bolaget har tidigare kommunicerat att omsättningen i år uppgick till över 90 miljoner kronor i september, en ökning med 600 procent jämfört med 2019. 

Louise Nylén säger att intresset för bolagets koncept är stort från såväl konsumenter och partners som vårdgivare och apotek. 

”Så trots att den snabba tillväxt vi ser här och nu kommer att klinga av i takt med att pandemin avtar så ser vi med tillförsikt på framtiden och bärigheten i konceptet”, säger Louise Nylén.

Läs mer