Apple siktar på bilproduktion 2024 – kan få en helt ny batteriteknik

Apple Transport
Apple siktar på bilproduktion 2024 – kan få en helt ny batteriteknik

Tim Cook, vd Apple. Foto: TT

Finwire / Breakit

Ska kunna gå längre och köra själva.

Bilbranschen är i snabb förändring, både vad gäller elektrifiering och självkörande bilar. Samtidigt som Tesla går som tåget på börsen och pumpar ut bilar till allmänheten gör sig en nygammal spelare redo för att ge sig in i kampen.

Teknikjätten Apple siktar på att börja producera bilar år 2024. Bilarna skulle ha en ny sorts banbrytande batteriteknik som drastiskt kan sänka batterikostnaderna och öka räckvidden, samt självkörandeteknik. Det säger insatta källor till Reuters.

Det är oklart vilka som skulle montera en Apple-bil, och källorna förväntar sig att bolaget skulle använda sig av en tillverkningspartner för att bygga fordonen.

De tillägger även att det är möjligt att teknikföretaget sänker sina ambitiösa mål och blir partner med ett traditionellt bilföretag för att istället integrera teknik för självkörning i deras bilar.

Apples försök att ta sig in i bilbranschen, Project Titan, började 2014 och har gått fram och tillbaka sedan dess. Men nu har alltså tekniken gått så pass mycket framåt att man har valt att gå vidare med den.

Elbilstillverkaren Tesla handlades på måndagen ned 6,5 procent efter att ha inkluderats i S&P 500-indexet. Apple steg samtidigt 1,2 procent.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER