Henrik Persson Ekdahls nya padelsatsning: "Äta, träna, sola"

Playtomic

Henrik Persson Ekdahl. Foto: Press/Unsplash

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Vill bygga en lyxanläggning i Spanien.

Padel, padel, padel. Det finns nästan inget som är hetare i techvärlden just nu. I kombination med superentreprenören Henrik Persson Ekdahl blir det naturligtvis ännu hetare.

Han har investerat i den spanska bokningsappen för padel Playtomic, via sitt bolag Optimizer Invest, och är själv en hängiven padelspelare som spelar flera gånger i veckan. 

I våras tog bolaget in 20 miljoner kronor med det högt uppsatta målet att bli den största bokningsappen i världen för racketsporter.

Vill skapa en lyxanläggning i Marbella

Nu verkar Henrik Persson Ekdahl ha ett nytt padelprojekt på gång. I en intervju med sajten Padeldirekt säger tech-miljardären att han har funderingar på att dra igång en satsning i spanska Marbella, där han bor.

"Nästa steg för mig är att kunna skapa ytterligare en social plats här i Marbella där man kan höja servicenivån och att både barn och vuxna kan äta och träna, sola på samma plats", säger han till sajten.

"Det är något jag går runt och tänker på att man skulle kunna göra". 

Trots att han själv har satsat på Platytomic så hyllar han den svenska bokningsappen Matchi som dominerar den svenska marknaden.

"Matchi har varit väldigt duktiga och varit en starkt bidragande faktor till den tillväxt vi sett av padelsporten i Sverige. Well done!"

Satsat på padel på NK

Förutom sitt engagemang i Playtomic är Henrik Persson Ekdahl även en av entreprenörerna bakom den padelsatsning som just nu byggs på taket till det klassiska varuhuset NK i Stockholm.

Det är inte bara entusiasm över hur kul det är att spela padel som har gjort att entreprenörer satsar stora pengar på sporten. Det finns också stora möjligheter att tjäna pengar på sporten.

Läs gärna vår granskning av padel-entreprenörerna – de slåss om marknaden som exploderat.

Läs mer