Vaccineringen i Sverige kommer börja i Sverige i mellandagarna

Covid-19
Vaccineringen i Sverige kommer börja i Sverige i mellandagarna

Finwire / Breakit

Nya bud om när vaccinationen kan börja i Sverige.

I Storbritannien har man redan börjat men i EU-länderna har vaccinationerna mot covid-19 ännu inte kommit igång. Men nu börjar det närma sig. 

Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström säger till Sveriges Radios Ekot att vaccinet kan börja skeppas till alla EU-länder på julafton under förutsättning att det godkänns den 23 december. 

Det skulle innebära att vaccinationen i Sverige kan börja den 27:e eller kanske till och med den 26 december.

Även EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen säger att vaccinationen kommer att inledas i mellandagarna.

Tidigare har regeringen uppgett att ungefär 2 miljoner svenskar kommer att kunna vaccineras mot covid-19 under det första kvartalet 2021. 

Har lett till ekonomisk kris

Coronapandemin har kastat världen in i en ekonomisk kris och den svenska regeringen har gjort flera åtgärder för att stötta företag i krisen. Bland annat har man infört korttidsarbete som innebär att anställda kan gå ner i arbetstid utan att behöva gå ner för mycket i lön. Dessutom har man infört ett omställningsstöd till bolagen som tappat mycket omsättning. Allt om hur stöden fungerar kan du läsa här

Men även om delar av näringslivet har gått på knäna finns det andra branscher som har rusat. Vi på Breakit har rapporterat om flera e-handelsbolag som har sett en omsättning som har rusat och flera rapporter, senast Svenskarna och Internet, visar att den äldre delen av befolkningen har rusat till nätet.

Läs fler artiklar
LÄS MER