Sök

Skräcken för Memmo? Facebook filar på en likadan tjänst

MemmoMeta

Gustav Lundberg Toresson, vd och grundare Memmo.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hemligt projekt kan bli ett hot mot den hajpade svenska startupen.

På bara tre månader gick svenska Memmo från en idé till en hajpad mediesuccé. Tjänsten, som går ut på att man kan beställa en hälsning från en kändis som du sedan får skickad till din telefon eller mejl, växte snabbt och för drygt ett år sedan tog man in 20 miljoner i en såddrunda. 

Bolagets största konkurrent är den amerikanska appen Cameo som erbjuder en i stort sett likadan tjänst på den amerikanska marknaden. 

Men nu kan en ny jätte vara på väg in på scenen. Facebook uppges nämligen jobba på en ny tjänst som har fått arbetsnamnet Super, uppger källor för Bloomberg News. 

Förutom att ge kändisar möjlighet att sälja videohälsningar ska den också göra det möjligt för profiler att anordna live-evenemang av olika slag.

Tjänsten uppges utvecklas av Facebooks experimentteam NPE (New Product Experimentation) vilket tyder på att den kommer släppas som en separat app och inte som en funktion i Facebook.

Tidigare i år nosade vi reda på ägarlistan i Memmo – där hittar vi bland annat en Klarna-miljardär och flera spännande och oväntade namn.

Hör Memmo-grundaren Gustav Lundberg Toressons tankar om detta här.

 

Läs mer