"Nu står jag inför samma dilemma som flera av mina intervjuoffer”

Breakits podcast
"Nu står jag inför samma dilemma som flera av mina intervjuoffer”

Breakits medgrundare Stefan Lundell (t.v.) och Olle Aronsson (t.h.) Foto: Sara Lindh

Breakit

Förutom de hårda affärsnyheterna diskuterar Stefan Lundell och Jon Mauno Pettersson ett riktigt startupdilemma inom det egna bolaget i veckans avsnitt av Breakits podcast.

Ska Breakit ta in mer riskkapital till sin nyhetssajt och satsa hårdare eller ta det lite lugnare? Det är den stora frågan som bolagets grundare just nu brottas med.

”Vi kräver ju alltid av våra intervjuobjekt och källor att de ska vara transparenta och avslöja detaljer och berätta allt möjligt. Så då tänkte vi att vi ska göra likadant och berätta om vår situation på Breakit”, säger Stefan Lundell i det senaste avsnittet av Breakits podcast, som publicerades sent på torsdagskvällen.

Grundarna Olle Aronsson och Stefan Lundell har haft möten med Breakits största externa ägare, Staffan Persson, som står bakom riskkapitalbolaget Swedia Capital. Bland annat har man diskuterat förutsättningarna för en expansion. Men hur vet man egentligen vilket beslut som är det rätta?

”Vi har väldigt bra momentum i trafik på sajten, det ökar fort, men vi tror att vi har potential att växa ännu snabbare”, säger Stefan Lundell.

”Det handlar egentligen om huruvida vi ska satsa på att växa ännu snabbare med mer kapital eller safe:a lite och gneta på.”

I podcasten, som kommer ut varje vecka, avslöjas även detaljerna om King-grundarnas första svenska investering via sitt nya riskkapitalbolag Sweet, orosmolnen på e-sportshimlen och skvaller om Fingerprint.

Lyssna nedan, i din podd-app eller på Spotify.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER