Sök

Fem veckor av mörker – nu är jag äntligen ute ur covid-dimman

Lundells vecka

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Stefan Lundell har äntligen klivit ur sjuksängen – och möts av en stekhet marknad.

Det känns inte så lite självcentrerat att ägna nästan en hel krönika åt mitt relativt milda corona-virus. 

Men samtidigt skulle det ändå vara lite märkligt att inte med ett ord beröra varför jag inte skrivit några krönikor på fem veckor. Dessutom tycks en del rykten om mitt hälsotillstånd kommit i svang.

I veckan dök till exempel ett textmeddelande från en orolig entreprenör upp som hört att jag “var svårt sjuk i corona”.

Det kan jag lyckligtvis här och nu kraftfullt dementera. Men det har faktiskt varit en seg och rätt jobbig sjukdomstid efter att jag för dryga fem veckor sedan åkte på det fruktade viruset, covid-19. 

Feber, ledvärk och framför allt en matthet och långvarig trötthet som jag aldrig tidigare upplevt. Fast då ska man i och för sig ha i åtanke att jag sannolikt är en av Sveriges minst stryktåliga när det gäller alla former av sjukdomar. Blir jag inte frisk efter två dagar så börjar jag direkt gnälla och på allvar tro att jag ALDRIG ska bli frisk igen. 

Och med facit i hand känns det faktiskt just nu bra att jag smittades. Risken för att åka på viruset igen innan vaccinet nått även mig måste ändå vara ganska marginell.

Dessvärre har jag dock dragit på mig en rätt ansenlig corona-mage under sjukdomsperioden. Kombinationen ingen träning, sängliggande och stora mängder godis har varit smått förödande. Denna övervikt jobbar jag nu stenhårt för att bränna bort. 

Men ännu hårdare sliter jag för att dra in heta nyheter till alla er läsare. Trots corona-pandemin så formligen kokar det på marknaden just nu – och det är börsen som är allra hetast. 

Jag tror faktiskt aldrig att jag under mina i dryga 20 år som ekonomijournalist snappat upp så många tips om bolag på väg till börsen. Det här är första veckan jag är tillbaka på heltid och jag har helt enkelt inte hunnit förädla alla tipsen till konkreta nyhetstexter. Men var inte oroliga – nästa vecka kör vi.

Trevlig helg!

PS. Jag kunde inte hålla mig helt utan kasta ur mig några av mina obekräftade storys redan nu i Off the record – in och läs nu!

Läs mer