Truecallers nya drag - riktar sig mot företag istället för användare

Breakit - Truecallers nya drag - riktar sig mot företag istället för användare

Jonas de Lange

Reporter

Den svenska telefonboksappen släpper en ny tjänst. Den här gången riktar bolaget in sig på andra företag.

TrueSDK, som tjänsten heter, ska hjälpa andra appar att låta användare registrera sig, uppdatera sin information eller verifiera sitt konto med telefonnumret användaren har registrerat i Truecallers telefonbok.

Till en början är det främst indiska appar som har börjat använda appen. Det är också den marknaden där Truecaller är störst.

“Vårt mål är att ge tredjepartsappar ett bra verifieringsalternativ och låta användare använda den appen de vill och göra deras mobilnummer till deras identitet”, säger Truecaller-grundaren Nami Zarringhalam.

Det framgår inte i pressmeddelandet om bolaget har någon intäktsmodell klar för den nya tjänsten men man kan tänka sig att det inte blir gratis för tredjepartsapparna att ta in den nya tjänsten. I en intervju med Breakit i höstas berättade nämligen Truecaller-grundaren Alan Mamedi att bolaget skulle börja tjäna mer pengar under 2016.

”Ambitionen är att gå med vinst nästa år. Vi kommer rulla ut nya tjänster som vi kommer tjäna en del pengar på”, sade han då.

Uppdatering: Truecallers presskontakt Kim Fai Kok berättar nu att tjänsten kommer vara gratis för bolagets samarbetspartners än så länge.

"Vi är fortfarande i något av en test fas så det ger ingen mening att börja ta betalt riktigt än", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER