Fingerprint lanserar ny sensortyp på mobilmässa: "Revolution!"

Fingerprint lanserar ny sensortyp på mobilmässa: "Revolution!"

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT /

Breakit

Ny teknik från svenska succébolaget Fingerprint Cards.

Vi på Breakit har tidigare kunnat berätta att hajpade Fingerprint förväntats presentera flera tunga nyheter i samband med den viktiga mobilmässan i Barcelona, som startar nu på måndag. Enligt en uppgiftslämnare till Breakit har Fingerprint-ledningen talat om ”nya banbrytande sensorer”.

Nu meddelar Fingerprint att bolaget utvecklat och lanserar en ny touchsensor, FPC1200, och att den kommer att presenteras under mobilmässan. Den nya sensorn kommer kunna monteras under telefoners displayytor, och enligt bolaget har ledande smartphonetillverkare påbörjat utveckling av smartphones där den nya sensorn används. De första kommersiella enheterna förväntas nå marknaden under andra halvåret 2016.

Bolagets vd Jörgen Lantto kommenterar i ett pressutskick:

”FPC1268 visar återigen hur vår teknologi utökar gränserna för vad som hittills varit möjligt för fingeravtryckssensorer. Genom att använda FPC1268 kommer smartphonetillverkare att kunna montera fingeravtryckssensorn helt under displayglaset på telefonen, vilket möjliggör ny och innovativ industridesign", säger han och fortsätter:

"Tack vare den kostnadseffektiva designen i kombination med den smidiga integreringen av FPC1268 och telefonens displayglas erbjuder FPC1268 en mycket kostnadseffektiv lösning för att integrera en fingeravtryckssensor under displayglaset. Vi ser fram emot att se lansering av flaggskeppssmartphones som använder FPC1268 under andra halvan av 2016 och 2017.”

Bolaget kallar den nya sensorn för en "revolution" i en tweet.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER