Revolutionrace spränger drömgräns – säljer för över 500 miljoner: “Hur galet?!”

Revolutionrace e-handel
Revolutionrace spränger drömgräns – säljer för över 500 miljoner: “Hur galet?!”

Pernilla och Niclas Nyrensten.

Caroline Englund

Reporter

"Kunde vi väl aldrig drömma om."

Breakit har flera gånger tidigare rapporterar om e-handelssuccén Revolutionrace, som säljer färgglada friluftskläder på nätet. Bolaget startades av paret Nyrensten hemma i garaget i Borås – och har de senaste åren växt i raketfart.

Nu har bolaget nått en ny milstolpe. Under de tolv senaste månaderna, det vill säga november -19 till och med oktober -20, har företaget sålt för över 500 miljoner kronor, skriver sajten ehandel.se.

E-handeln i stort har ökat rejält under coronapandemin då många dragit sig för att handla i butiker och just friluftskläder hör till ett av de segment som ökat mest.

"Kunde vi aldrig drömma om"

Bolagets grundare och vd Pernilla Nyrensten skriver om framgången i sociala medier.

“När jag och Niclas Nyrensten startade i min pappas garage 2014 så kunde vi väl aldrig drömma om att vi en vacker dag skulle bli det globala Outdoor/Lifestyle-varumärke som RR är idag! Vi säljer numera till 35 länder i månaden! Hur galet?! skriver hon bland annat.

Hon tror också på en försäljningsökning under Black Week som startar den här veckan.

”Siffror är inget vi vill gå in på. Men det ser bra ut! Vi ser ett ökat intresse för både RevolutionRace och våra produkter i hela Europa. Både e-handel och outdoor växer fint samt många i den yngre målgruppen har verkligen börjat ge sig ut i skogen och hajka och vara aktiva”, säger hon till ehandel.se

Växer i raketfart

Under sitt senaste räkenskapsår (2018-06 – 2019-06) omsatte Revolution race 273 miljoner kronor med ett resultat på 59 miljoner kronor. Motsvarande omsättningssiffra låg 2016 på 43,6 miljoner kronor.

I december förra året klev riskkapitalbolaget Altor in som största enskilda ägare i bolaget. 

Läs mer: Här är e-handlarna som borde gå till börsen

Här diskuteras e-handel i Breakit Live:

 

Läs fler artiklar
LÄS MER