Han lämnar hajpade Salesforce - för att bli chef på svenska Nevs

SalesforceNevs

Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Trollhättanbolaget Nevs rekryterar Michèl Annink från den amerikanska kundsystemjätten för att jobba med bolagets mobila tjänster.

Vi har tidigare rapporterat om elbiltillverkarens monsteravtal med det mystiska kinesiska biluthyrningsbolaget Panda New Energy. Avtalet innebär en order på totalt 100 miljarder kronor för Nevs som ska producera 250.000 bilkarosser åt det kinesiska bolaget.

Nu rekryterar det svenska bolaget Michèl Annink från Salesforce. Han har tidigare jobbat med att hjälpa Salesforce kunder med att optimera sitt användande av kundhanteringsplattformen.

Iställer kommer han nu att jobba med att utveckla mobila produkter åt elbiltillverkaren Nevs.

“Bilen håller på att bli en plattform, som möjliggör integration av ytterligare produkter och tjänster. Detta öppnar helt nya möjligheter inom försäljning och kunddialog via digitala kanaler. Nevs Mobility Services har också en viktig roll för att tillgodose behoven hos kunder som Panda New Energy”, säger Jonas Hernqvist, som är chef för marknad och försäljning på Nevs, i ett pressmeddelande.

"Jag är djupt hedrad av att ansluta till Nevs på resan mot att forma en mer hållbar framtida mobilitet. Bolagets vision är mycket inspirerande och jag är imponerad av den kompetens och mångåriga erfarenhet av innovationer som finns att bygga vidare på. Den mobila marknaden genomgår idag den största förändringen sedan början av 1900-talet och jag hoppas att jag kommer att kunna bidra till att nå framgång till de många behov och möjligheter vi ser i marknaden", säger Michèl Annink, som får den flådiga titeln Senior Director Mobility Services and Customer Journeys.

Läs mer