Saas-stjärnan Anna Ferreira Gomes på ny plats – ska gasa säljet hos Netigate

Netigate SaaS
Saas-stjärnan Anna Ferreira Gomes på ny plats – ska gasa säljet hos Netigate

Anna Ferreira Gomes, intäktschef Netigate

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Anna Ferreira Gomes värvas för att lyfta Netigate internationellt.

Precis som för många andra har pandemi-året 2020 varit tufft för SaaS-bolaget Netigate. Företaget, som säljer verktyg för kund- och medarbetarundersökningar, tvingades i våras genomföra ett sparpaket för att minska kostnaderna med 30 procent och bytte också vd.

Men under hösten har försäljningen tagit fart igen och nu är planen att växa verksamheten internationellt. Som ett led i den strategin har Netigate nu rekryterat SaaS-profilen Anna Ferreira Gomes från fastighetsdata-företaget Datscha. 

Ett tungt namn i SaaS-världen

Anna Ferreira har tidigare lyfts fram som en av Sveriges vassaste unga, kvinnliga ledare och var en av förgrundsfigurerna i uppbyggnaden av succébolaget Datscha som förra året såldes till amerikanska Real Capital Analytics för dryga 600 miljoner kronor.

På Datscha hade hon rollen som Chief Revenue Officer och det är också den positionen hon nu får på Netigate. Vi på Breakit är inte mycket för engelska titlar så låt oss istället kalla Anna Ferreira Gomes för Netigates nya intäktschef. 

"Ska ta bolaget till nästa nivå"

Hennes viktigaste uppgift blir också att ytterligare gasa Netigates försäljning – inte minst internationellt. I ett pressmeddelande skriver bolaget att “rekryteringen av Anna ska accelerera en global expansion och ta Netigate till nästa nivå”. Netigates huvudägare och styrelseordförande Tom Nyman kommenterar värvningen så här: 

”Netigate rustar sig för framtiden och Anna kommer att fylla en viktig roll för Netigates globala expansion och tillväxt. Omvärlden förändras och för att möta kundens behov kommer Anna ta Netigate in i framtiden”.

Är impad och taggad

Anna Ferreira Gomes själv är taggad inför uppgiften som hon antar från och med på måndag då hon tillträder tjänsten. I en kommentar säger hon:

”Jag är imponerad av vad Netigate har åstadkommit och ser mycket fram emot att bli en del av den spännande resa som bolaget står inför. Jag ser en stor möjlighet för bolaget att, tillsammans med ett redan framgångsrikt team, växa inom befintliga såväl som nya marknader. Vi kommer fortsätta ha ett starkt fokus på produktutveckling för att stärka vårt erbjudande mot befintlig kundbas och fortsätta expandera internationellt”.

Netigate omsatte förra året 149,5 miljoner kronor vilket var en ökning med nästan 12 procent. Men samtidigt försämrades resultatet kraftigt från ett plus på 6,2 miljoner kronor till ett minus på 13 miljoner kronor.

Läs mer

Han blir vd för SaaS-bolaget Netigate – siktar på att bli en ny enhörning

Techbolagen som betalar bäst lön – vi har kartlagt 225 heta företag i Sverige

Hon ska leda SaaS-bolaget som fixar företagens rekryteringar

Läs fler artiklar
LÄS MER