Henrik Persson Ekdahls oväntade drag – startar eget flygbolag i pandemin

Flyg

Henrik Persson Ekdahl.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Henrik Persson Ekdahl går mot strömmen – och opinionen.


Flygindustrin blöder i spåren av coronapandemin och många försöker dessutom dra ned på sitt flygande till ett minimum på grund av klimatskäl. Men det hindrar inte investeraren och spelmiljardären Henrik Persson Ekdahl från att nu ta klivet in i branschen.

I ett inlägg på Instagram avslöjar Henrik Persson Ekdahl att han startar ett eget flygbolag. Skåneflyg heter bolaget som får sin bas på Kristianstad Österlen Airport. Ifjol hade flygplatsen i Kristianstad över 40.000 passagerare men sedan i slutet av mars har den varit stängd för reguljär trafik. 

Fyra finansiärer och medgrundare

Nu hoppas Henrik Persson Ekdahl och hans medgrundare, entreprenörerna Jacob Karlsson (K-fastigheter), Fredrik Rosengren (Maxi stormarknad Kristianstad) och Carl-Henrik Dahlqvist (Kristianstad golfbana), att verksamheten ska kunna komma igång igen. I en kommentar säger Jacob Karlsson:

”För att vårt område ska bibehålla attraktivitet och vara ett levande samhälle för såväl företagare som privatpersoner är bra infrastruktur och i synnerhet flyg en väldigt viktig pusselbit. Vi vill därför försäkra oss om att det finns en behovsanpassad och tillgänglig flyglinje till och ifrån Kristianstad Österlen Airport”.

Läs mer