King-grundarna satsar på Yubo – som fyller kassan med över 400 miljoner

Sweet Capital
King-grundarna satsar på Yubo – som fyller kassan med över 400 miljoner

Christian Dorffer, vd Sweet Capital. Foto: Press

Finwire / Breakit

Uppstickaren har över 800.000 användare i Sverige.

Sociala mediaplattformen Yubo tar in 47,5 miljoner dollar, motsvarande 411 miljoner kronor, i samband med en Series C-finansieringsrunda. Det framgår av ett pressmeddelande.
 

I rundan deltar bland annat befintliga investerare som Alven, IDinvest och Iris Capital men också King-grundarnas riskkapitalbolag Sweet Capital.

Sweet Capitals vd Christian Dorffer förklarar att man stödjer bolag som kan skaka om sina branscher och ge något unikt för sina användare och kunder.

”Tillväxten Yubo har upplevt under det senaste året visar exakt detta. Företaget erbjuder inte bara ett säkert utrymme för sina användare, det erbjuder ett utrymme som förändrar sättet ungdomar engagerar sig i sociala medier. Vi är stolta över att fortsätta stödja deras vision och deras tillväxt och ser fram emot att fortsätta på sin resa med dem”, säger Dorffer.
 

Plattformen riktar in sig på ungdomar och kan beskrivas som en blandning mellan Tiktok och grupper på Facebook. Man kommunicerar via olika virtuella rum där deltagarna livestreamar. Under det senaste året har Yubo sett en ökning av antalet livestreams med 400 procent. 

Det franska bolaget uppger att de har över 860.000 användare i Sverige.

Inräknat för senaste rundan har Yubo tagit in över 60 miljoner dollar under det senaste året.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER