Nu ska svenska Fingerprint göra sina sensorer ännu säkrare

Nu ska svenska Fingerprint göra sina sensorer ännu säkrare

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD /TT

Breakit

Ökad efterfrågan på mobila betallösningar har fått Fingerprint att utveckla sin produkt.

På onsdagsmorgonen meddelade det svenska succébolaget Fingerprint Cards att bolaget tagit fram en ny lösning för fingeravtryckssensorer. Den nya lösningen, som heter FPCLiveTouch, ska förbättra fingeravtryckssensorerna genom att identifiera försök till till id-kapning med fingeravtryck, så kallade spoofs och ”fake fingers”.

En av anledningarna till satsningen uppges vara den ökande efterfrågan på säkra, mobila betallösningar. 

I ett pressmeddelade kommenterar bolagets vd Jörgen Lantto:

"FPCLiveTouch är ett resultat från vårt FoU-team som visar sitt ledarskap i den här branschen. FPCLiveTouch gör det möjligt för våra kunder att ytterligare utöka säkerhetsnivån i sina erbjudanden - utan att kompromissa med bekvämligheten. Vi tar fram den här lösningen genom vårt systemerbjudande som kombinerar vår branschledande bildkvalitet med vår mjukvara och algoritm. Det gör oss övertygade om att vi kan bibehålla vårt tekniska ledarskap även i framtiden.”

Den nya lösningen är kompatibel med samtliga lanserade touchsensorer i Fingerprints produktportfölj. Produkten kommet att lanseras under det första kvartalet 2016. Leveranser till ”ledande kunder” har dock redan påbörjats. 

Läs fler artiklar
LÄS MER