Fundedbymes vd Daniel Daboczy slutar: "Kanske inte bör vara på börsen"

FundedByMe Fundedbyeme Crowdfunding
Fundedbymes vd Daniel Daboczy slutar: "Kanske inte bör vara på börsen"

Daniel Daboczy, grundare av Fundedbyme. Foto: Jonas de Lange

Finwire / Breakit

Crowdfundingbolaget Fundedbymes vd Daniel Daboczy slutar.
"Ett bolag som Fundedbyme kanske inte bör vara på börsen"

Han lämnar på egen begäran och ersätts tillfälligt av försäljningschefen Anders Sahlgren tills en ny vd rekryterats. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Bolaget håller på att utvecklas till något annat än ett snabbväxande startupbolag, där mina styrkor finns. Vi har till exempel börjat närma oss lönsamhet”, säger Daniel Daboczy till Dagens Industri.

Fundedbyme gjorde en så kallad direktnotering på NGM-listan i början av 2019 och sedan dess har värdet på bolaget sjunkit som en sten.

Bolaget satte ett eget riktpris på 65 kronor per aktie, något som skulle ge ett börsvärde på 350 miljoner kronor. Men när den första dagens handel var över stängde aktien till 17,5 kronor, hela 73 procent under riktpriset.

Börskursen har fortsatt rasa

I dag handlas Fundedbymes aktie till 1,4 kronor, vilket innebär att hela bolaget värderas till blygsamma 21 miljoner kronor.

”Med informationen vi hade då tyckte vi att en börsnotering var ett klokt beslut, det var strategiskt viktigt för oss. Nu i efterhand så tycker jag nog att ett bolag som Fundedbyme kanske inte bör vara på börsen, om marknaden inte riktigt förstår vad vi sysslar med. Jag tycker att börsen inte riktigt förstått värdet av ett skalbart teknikbolag som är ledande i EU, inom ett segment som håller på att utvecklas till en mångmiljardindustri”, säger Daniel Daboczy till Dagens industri

Daboczy, som är medgrundare av Fundedbyme, är fortsatt en av de större ägarna och kommer att finnas till bolagets förfogande.

Sahlgren har flerårig erfarenhet av ledande befattningar och ska fortsätta den strategiska utvecklingen i väntan på ny vd.

Läs mer

Sympatisk idé – men Pepins och Fundedbyme måste höja ribban för lyckas

Kartläggning: Fundedbyme – är det en bra idé att investera via crowdfunding?

Fundedbyme har bantat kostnaderna rejält

Läs fler artiklar
LÄS MER