Nent gör storsatsning – planerar att ta in över 3,5 miljarder

Viaplay Nent Streaming
Nent gör storsatsning – planerar att ta in över 3,5 miljarder

Anders Jensen, vd Nent. Foto: Press

Finwire / Breakit

Vill bli Europas största streamingbolag – och ta sig in i USA.
"Vi är redo. Vi har plattformen, affärsmodellen, innehållet och framför allt teamet", säger vd Anders Jensen.

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Group, skruvar upp sina mål och meddelar att de överväger att ta in minst 3,5 miljarder kronor, berättar bolaget i ett pressmeddelande. 

Bolagets mål är att bli Europas främsta streamingbolag och ska lansera Viaplay på tio internationella marknader innan slutet av 2023. Under nästa år ska tjänsten lanseras i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA. 

Antalet abonnenter ska öka till cirka 10,5 miljoner, det innebär en dubbling till 6 miljoner nordiska abonnenter och 4,5 miljoner abonnenter internationellt i slutet av 2025.

"Viaplay är en bevisad nordisk framgångssaga, nu är vi redo att ta nästa steg och expandera internationellt för att bli Europas främsta streamingbolag", säger vd Anders Jensen i pressmeddelandet.

"Vi har en av världens mest flexibla och skalbara teknikplattformar och vi siktar på att bli den mest brett samhällsskildrande och inkluderande streamingtjänsten i världen."

Planerar att ta in 3,5 miljarder

Det är för att finansiera den här satsningen som bolaget planerar att göra en nyemission på mer än 3,5 miljarder kronor. Bolaget överväger också att notera sig även i USA.

"Denna expansion behöver kapital och vi kommer diskutera frågan med våra aktieägare", säger Anders Jensen.

"Denna expansion behöver kapital och vi kommer diskutera frågan med våra aktieägare."

Koncernens mål är att generera en genomsnittlig årlig organisk försäljningstillväxt om 18-20 procent under 2020-2025, där den nordiska verksamheten förväntas stå för en genomsnittlig årlig tillväxt om 13-15 procent. Den nordiska verksamheten förväntas ha en väsentligt högre rörelsemarginal om cirka 15 procent år 2025, och de tio internationella marknaderna förväntas sammantaget leverera ett positivt rörelseresultat år 2025.

Nent håller kapitalmarknadsdag på tisdagen kl 14.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER