Boozt vänder till vinst under tredje kvartalet, höjer helårsprognos efter stark utveckling

Boozt

Hermann Haraldsson, vd för Boozt. Foto. Jonas Borg.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Vi har ett starkt momentum".

E-handelsbolaget Boozt redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen i tredje kvartalet steg 23,0 procent till 940,1 miljoner kronor (764,1).

”Vi har ett starkt momentum i vår verksamhet som växte med 26 procent i lokal valuta och lönsamheten var stark med en justerad rörelsemarginal om 7,4% under det tredje kvartalet som säsongsmässigt är ett svagare kvartal. Kunderna är nöjda och vi ser fortsatt ett stort inflöde av nya nordiska kunder" säger vd:n Hermann Haraldsson.

## Bruttovinsten blev 402,7 miljoner kronor (273), med en bruttovinstmarginal på 42,8 procent (35,7).

## Rörelseresultatet blev 40,9 miljoner kronor (-40,8). Rörelsemarginalen var 4,4 procent.

## Resultatet efter skatt blev 36,8 miljoner kronor (-35,6).

## Resultat per aktie hamnade på 0,61 kronor (-0,62).

Bolaget ska under det fjärde kvartalet lansera segmentet Home där möbler och heminredning i mellan- till premiumprisklass.

Den starka utvecklingen innebär också att e-handlaren höjer prognosen för den justerade rörelsemarginalen till 5,5-6,5 procent. Tidigare förväntat var 4,5-5,5 procent. Bolaget estimerar även att nettoomsättningstillväxten hamnar i övre delen av 20 till 25 procent.

"Vi ser generellt många intressanta tillväxtmöjligheter, både organiska samt genom förvärv. För att öka vår flexibilitet att kunna agera på strategiska möjligheter som uppkommer överväger vi att ta in kapital i samband med en parallellnotering i Danmark, vilket även syftar till att stärka vår ställning på vår starkaste marknad", säger vd Hermann Haraldsson. 

Läs mer