Foodora öppnar fler dark stores i Stockholm: “Nu accelererar vi”

FoodoraMatleveranstjänst

Hans Skruvfors, Sverigechef på Foodora. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vd:n: “Svenskarna älskar hemleverans."

Mattjänsten Foodora, som ägs av börsnoterade Delivery Hero, fortsätter på den inslagna vägen och öppnar två nya så kallade dark stores i Stockholm. Det handlar alltså inte om några vanliga butiker, istället köper kunderna sina varor genom Foodora-appen och får sedan sina varor levererade inom en timme.

Så sent som i oktober i år öppnade Foodora sin första dark store på Södermalm i Stockholm och nu står bolaget alltså redo att öppna två nya butiker. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Redan idag öppnar en butik i Vasastan och några veckor ska butiken på Kungsholmen lanseras. 

“Det har gått över förväntan med foodora market. Jag satte väldigt höga mål tidigare i år för vår supermarket 3.0. Vi slog rekord siffror redan efter två veckor. Nu accelererar vi kraftigt framåt och öppnar den andra butiken. Svenskarna älskar hemleverans som sker inom en timme från köpet”, säger Hans Skruvfors, vd på Foodora i Sverige, i pressmeddelandet.

Det senaste året har Foodora testat flera alternativ till den ursprungliga affären som gick ut på att leverera mat från olika restauranger direkt hem till dörren. Bolaget har bland annat breddat sig mot att sälja ett bredare sortiment på vissa marknader, där butiker som Pocket Shop, Hemmakväll och exempelvis OKQ8 har lanserats på plattformen. 

Tidigare i år lanserades också ett koncept tillsammans med Santa Maria där Foodora skulle sälja tacos under ett eget varumärke trots att maten tillagades av andra redan existerande restauranger.

“Samtidigt som vi breddar vår affär, kan vi också sysselsätta mer människor. Det sker inte bara genom vårt bolag utan även de bolagen som vi har partnerskap med. Vi mättar ett behov av snabb hemleverans, och ökar även omsättningen för de företag som vi samarbetar med och de kan i sin tur anställa fler människor”, säger Hans Skruvfors.

Delivery Hero startades av bland annat svensken Niklas Östberg.

Läs mer