Poddaren Calacanis lägger ner sin nyhetsapp – satsar på mejlutskick

Poddaren Calacanis lägger ner sin nyhetsapp – satsar på mejlutskick

Jason Calacanis. Foto: Flickr.com

Johanna Ekström

Reporter

“Det är lättare att klicka på en länk som en vän delar än att öppna en app”, skriver han i ett pressmeddelande.

Silicon Valley-profilen och personen bakom succépodden This Week in Startup, Jason Calacanis, lägger ner sin nyhetsapp Inside. I ett pressmeddelande skriver entreprenören att han “dunkat huvudet i väggen under två år” för att få den att fungera. Men att försöket med appen trots det misslyckats, skriver Venturebeat.com.

Målet när appen lanserades 2014 var att leverera “över 1000 av världens viktigaste och mest fascinerande nyheter dagligen”.

I höstas var Jason Calacanis i Sverige under Sthlm Tech Fest och intervjuade då  Spotifys grundare och vd Daniel Ek på scen. Något som Breakit rapporterade om.

Calacanis menar att ett av de främsta skälen till att app-projektet misslyckats är sociala medier. Människor klickar hellre på länkar som deras vänner delar än laddar ner en app på mobilen.

“Även om mitt team har lagt ner både hjärta och själ för att bygga den här appen kunde vi inte skapa någon dragkraft”, skriver han.

Istället kommer han och hans team nu att satsa på mejlutskick. När företaget analyserade hur de skulle gå vidare visade det sig nämligen att folk öppnade deras e-mail.

“Så vi tittade på de 180.000 mejlutskick vi gjort de senaste åren och bestämde oss för att ta upplevelsen från appen och istället stoppa in den i mejlen”, skriver Calacanis.

Mejlutskicken har döpts till “Inside Daily Brief” och tanken är att de ska ha ett högkvalitativt innehåll, liknande det president Barack Obama får varje dag i sina “Presidential Daily Brief”.

Och på tal om mejlutskick – du prenumererar väl på Breakits Nyhetsbrev? Där får du kostandsfritt våra vassaste nyheter före alla andra. Skriv upp dig här.

Läs fler artiklar
LÄS MER