Ny molntjänst från Jönköping hoppas erövra Europa inom tre år

Bringfeldt Innovation EaseUp
Ny molntjänst från Jönköping hoppas erövra Europa inom tre år

Johanna Ekström

Reporter

“Vi kommer ha samma säkerhet som banker”, säger entreprenören Karl-Anders Bringfeldt, som nu tar in riskkapital till sin startup.

I mars kommer Karl-Anders Bringfeldt att lansera sin app EaseUp på bred front. Nu har Jönköpingbolaget som står bakom produkten, Bringfeldt Innovation, tagit in 2,5 miljoner i kapital för lanseringen från Almi Invest och ett antal lokala affärsänglar.

Produkten består av en app och programvara som ska användas för att hantera papper och dokument. Som räkningar, avtal, protokoll och rapporter.

“Än så länge har en advokatfirma och en patentbyrå lagt beställning. Och vi diskuterar bland annat med ett stort företag som bygger hus. Det finns många kvalitetsdokument som lagen säger att man måste sköta. Vi kommer att certifiera tjänsten för att klara av insiderlagstiftningen”, säger Karl-Anders Bringfeldt.

Han är elektroingenjör i botten och startade sitt första bolag, som hjälpte småföretag att datorisera sina verksamheter, under studietiden.

“Sedan dess har jag varit anställd på flera ställen och startat ett antal bolag, många har knoppats av och sålts vidare. Så det här är inte första gången jag drar igång något”, säger han.  

Varför ska man använda EaseUp och inte till exempel Google docs?

“För att vi har juridisk signatur. Vi har samma säkerhet som banker. När du registrerar dig får du en pinkod hem, vi är hundra procent säkra på vilka användarna är. Dessutom fungerar vår lösning även i perioder när du är helt offline”, säger han och fortsätter:

“Via appen går det också att skicka dokument till andra användare på ett säkert sätt. Det är ett säkrare upplägg som det inte går att få in spam i”.

För privatpersoner kommer  tjänsten vara gratis. Företag får teckna månadsabonnemang för varje anställd som använder den. Den enklaste tjänsten för ideella föreningar kostar två kronor i månaden. Högsta nivå liger på 125 kronor. Sedan finns det ett spann däremellan.

“Just nu har vi en potentiell  kund som diskuterar 600 användare. I och med att de i sin tur jobbar med externa användare så betyder det att jag kan få många konton därute. Byggfirman vi diskuterar med har till exempel 25.000-35.000 underleverantörer i Sverige, Norge och Tyskland”.

Företagen kan också hyra hårdvara, som Ipads, tillsammans med tjänsten och då få plattorna levererade färdigkonfigurerade.

För att kunna ha möjlighet att utveckla EaseUp och ha tillgång till den kompetens som behövs sysslar Bringfeldt Innovation med ett antal andra grejer vid sidan om.  

“Det blir för dyrt att bara jobba med EaseUp. Därför har vi en tjänst där vi hjälper andra att förverkliga sina affärsidéer, vi fungerar lite som en operativ inkubator. Sedan har jag byggt bland anat SOS Alarms beslutsstöd för 112-operatörerna. Och vi håller på att bygga ett journalsystem för ett akutsjukhus i Göteborg. En annan lite rolig idé är att vi håller på med en rökdykardrönare.”

Läs fler artiklar
LÄS MER