Amazon tillåter anställda jobba hemifrån till slutet av juni 2021

Amazon Corona
Amazon tillåter anställda jobba hemifrån till slutet av juni 2021

Finwire / Breakit

Får stanna i hemmakontoren hela våren.

När pandemin slog till med full kraft över världen i början av året var vi många som ställde om och började jobba från våra hemmakontor i stället. Det gällde såväl vi här på Breakit som andra techbjässar.

Sedan dess är vi några som har gått tillbaka till att jobba delar av tiden hemifrån medan andra fortfarande sitter hemma. 

Nu meddelar e-handelsjätten Amazon att deras anställda, inte de som jobbar på lagren, får jobba hemifrån fram till sista juni nästa år. Det rapporterar CNBC.

Flera techjättar låter anställda jobba hemifrån

Amazon säger att åtgärden är till för att skydda sina anställdas hälsa och i linje med guidning från lokala myndigheter. Beskedet gäller anställda som har möjlighet till distansarbete.

Amazon följer därmed i spåren de övriga teknikjättarna Apple, Facebook och Uber som låter sina anställda jobba hemifrån åtminstone till början av nästa år. Twitter har gått snäppet längre och gjort det möjligt för anställda att jobba hemifrån för alltid om de så önskar.

USA fortsätter att vara det land som är mest drabbat av coronapandemin. I tisdags hade totalt 8,2 miljoner smittats och 220 649 dött i USA, enligt data från Johns Hopkins University.

Läs fler artiklar
LÄS MER