Klimatet kan inte vänta – nu är utmaningen Breakit Impact Challenge tillbaka igen

Breakit Breakit Impact Challenge
Klimatet kan inte vänta – nu är utmaningen Breakit Impact Challenge tillbaka igen

Breakit

Hotet mot klimatet är en av världens viktigaste frågor och nu lanseras den tredje upplagan av Breakit Impact Challenge.

Breakit utmanar nu alla att se över sitt hållbarhetsarbete – och bjuder på en 30 dagars digital bootcamp.

“De som redan har klarat utmaningen kan ta chansen att se över sina åtgärder”, säger Camilla Björkman.

Den 9 november startar vårens omgång av Breakit Impact Challenge – vår digitala bootcamp för företag som vill utveckla sitt klimatarbete och bli klimatsmarta.

Registreringen är nu öppen och alla företag kan registrera sig – som vanligt helt gratis!

Mycket nytt – och corona-anpassat

Sedan vi drog igång det här initiativet har över 600 företag antagit vår utmaning. Såväl stora bolag som Klarna, Netlight och Storytel som snabbväxare som Airmee, Mindler och Desenio har alla deltagit och fått sina diplom.

"Engagemanget för den här utmaningen har varit helt enorm. Det känns verkligen som en rörelse där alla vill vara med och bidra genom klimatsmarta omställningar", säger Tobias Blixt, reporter och årets impact-general på Breakit.

Men när coronakrisen slog till i våras förändrades samtidigt mycket. Vi tvingades avbryta vårens omgången av Breakit Impact Challenge – företagen var kort sagt tvungna att prioritera den nya situation som uppstått – samtidigt som vardagen drastiskt förändrades för många. Hemmajobb, tomma kontorslokaler, inställda resor är bara några exempel.

Coronapandemin ser fortfarande ut att vara långt ifrån över. Trots det tror vi ändå att tiden nu är inne för att återigen rikta fokuset mot klimatet och vårt hållbarhetsarbete.

För klimathotet tar faktiskt ingen paus.

“Vi vet att många entreprenörer redan nu står redo att ta itu med klimatutmaningarna på sina arbetsplatser igen. Nu ska vi ge järnet här i höst och satsa på att få så många som bara möjligt att jobba för klimatsmarta företag”, säger Camilla Björkman, vd på Breakit.

I år har vi valt att corona-anpassa Breakit Impact Challenge. Vi har också uppdaterat materialet, så om ditt företag redan har klarat utmaningen en gång så kan du med fördel delta även i år. 

Vad är Breakit Impact Challenge?

En digital 30-dagars bootcamp för företag som vill komma igång med att arbeta mer hållbart och få viktiga policies och beslut på plats. Varje vecka bjuder vi på exklusivt material som vi tar fram med hjälp av en rad experter – som i fem steg hjälper dig göra ditt företag klimatsmart. 

Vad får de som klarar hela utmaningen?

Alla som klarar alla 5 steg tilldelas ett diplom som bevis på sitt engagemang. Vi delar även ut priser till de företag som vi tycker tagit utmaningen till nästa nivå och verkligen tagit steg som skapar förändring.

Vi planerar också ett coronasäkert firande som avslutning på Impact Challenge – men ber att få återkomma med mer detaljer.

Men viktigast av allt: du får ett mer klimatsmart företag och bidrar till en mer hållbar planet.

Vad är nytt för i år?

  • Alla stegen i utmaningen är corona-anpassade. Vissa steg kommer till och med att vara enklare i årets omgång eftersom corona gjort att många bolag till exempel helt slutat att flyga.
  • I år kommer deltagarna även få tillgång till en exklusiv Slack-kanal där tips och tricks kring klimatarbetet kommer kunna diskuteras.
  • Vi öppnar även utmaningen för bolag som redan gjort Breakit Impact Challenge, men som vill fräscha upp sitt klimatarbete.

Registreringen är nu öppen och alla företag kan registrera sig – som vanligt helt gratis!

Läs fler artiklar
LÄS MER