Teknikmagasinets ägare Ambia skyldiga över 100 miljoner – Skatteverket ryter ifrån

Digital Inn Teknikmagasinet
Teknikmagasinets ägare Ambia skyldiga över 100 miljoner – Skatteverket ryter ifrån

Marcus Anderson, vd Ambia Trading Group. Foto: Press.

Towe Boström

Reporter

Ifrågasätter att bolaget har köpt bolag.

Kriserna har avlöst varandra i Teknikmagasinet under de senaste åren. Efter en misslyckad rekonstruktion, som ledde till konkurs, gick bolaget Ambia in som ägare i början av året. Det blev dock inte lösningen på problemen. Ambia äger nämligen även Digital Inn, som kraschade i våras, varpå Ambia själva nu försattes i rekonstruktion under hösten. 

Rekonstruktionen pågår för stunden, och med det arbetet med att reda ut skulderna, som uppgår till över 100 miljoner kronor. Men Skatteverket vill inte vara med på tåget och har valt att markera mot Ambia Trading Group genom att motsätta sig rekonstruktionen, rapporterar IDG. 

Myndigheten vill inte att Ambia genomför rekonstruktionen eftersom de inte anser att ett bolag som köpt upp andra bolag, trots en dålig ekonomi, borde genomgå rekonstruktion. En annan faktor som fått Skatteverket att reagera är att Ambia är involverade i  ett pågående mål om momsbedrägeri i Förvaltningsrätten. Skatteverket anser inte att det är sannolikt att ett ackord accepteras. 

Ambia har bland annat pekat ut Digital Inn som ett sänke och uppgett att utebliven emission i Teknikmagasinet ställde till det. 

Trots protesterna från Skatteverket får både Ambia och dotterbolaget Isolda grönt ljus för fortsatt rekonstruktion. Det är i dagsläget oklart om Skatteverket kommer att överklaga beslutet.

Läs fler artiklar
LÄS MER