De införde fyradagars arbetsvecka – uppmanar andra startups att göra samma sak

Welcome to the jungle Hållbarhet
De införde fyradagars arbetsvecka – uppmanar andra startups att göra samma sak

Welcome to the jungles grundare Laetitia Vitaud och Jérémy Clédat. Foto: Press / Istockphotos

Johanna Ekström

Reporter

Den franska HR-startupen införde en arbetsvecka på fyra dagar. Det blev lite av en succé.

Under fem månader förra året testade franska startupen Welcome to the Jungle att låta sina anställda jobba fyra dagar per vecka istället för fem. De hade fortfarande samma lön. 

Det visade sig bli succé och bolaget, som tagit fram en rekryteringsplattform, har nu infört det permanent för alla anställda i Frankrike, skriver Sifted. 

Nu har bolaget publicerat ett manifest där de riktar sig till andra startups och uppmanar dem till liknande experiment. I manifestet delar de också med sig av sina slutsatser.

Det visade sig att det ökade bolagets lönsamhet trots att lönerna låg kvar på samma nivå, och att det gjorde de anställda mer nöjda. 

Färre onödiga möten

“Vi gav de anställda mer egenbestämmande och i utbyte blev de mer noggranna i hur de planerade sina dagar”, säger bolagets vd Jeremy Cledat i en kommentar. 

De kortare arbetsveckorna gjorde också att bolaget hade färre onödiga möten och att de anställda fick ihop livspusslet bättre. 

Men det tog några månader innan den nya organisationen satte sig. Den första månaden föll prestationen i bolaget med 20 procent. I slutet av fem-månadersperioden hade det dock korrigerats. 

För att mäta experimentet har Welcome to the jungle tagit både konsulter och hjärnforskare till sin hjälp.
Bolaget har idag 135 anställda i Frankrike.

Läs fler artiklar
LÄS MER