Slipp mer admin som e-handlare – här är nya integrationen som sparar timmar

Slipp mer admin som e-handlare – här är nya integrationen som sparar timmar

E-handeln har boomat under pandemin, vilket betyder fler ordrar och mindre tid till administration. Därför har Svea och Specter tagit fram en ny integration som förenklar och sparar tid för företag med onlineförsäljning.

Manuella processer stjäl både tid och arbetskraft. E-handelns framfart under våren har gjort att det blivit allt viktigare att prioritera resurserna rätt. Därför har Svea, som har trettio års erfarenhet av att hjälpa företag med likviditeten, och Specter, en av Sveriges ledande leverantörer av webbaserade affärssystem, skapat en ny integration som hjälper till med just detta.

I integrationen sker hantering av logistik, administration och betalningar helt automatiskt och i samma flöde. Det minskar risken för fel och ger en tydlig överblick över beställningar, leveranser, betalningar och returer, som alla kan skötas direkt i Specter.

"Att automatisera ett system effektiviserar processen för kunderna. Företag som inte har råd att anställa en person för att sköta det manuella, har nu möjlighet till avlastning i och med ett samlat system", säger Rickard Johansson som är partner manager på Specter.

"E-handeln går extremt bra"

I slutändan kommer kopplingen spara tid från det att kunden lagt sin beställning tills att köpet blivit bokfört. Vilket möjliggör för företagarna att fokusera på kunden och deras köpupplevelse.

"Vi ser att e-handeln går extremt bra just nu och har gjort det över tid. Vi har kunder där vd och ekonomichefer packar varor. Att då lägga tid på administration funkar inte, den behöver läggas på de delar som kan främja företagets tillväxt. I grund och botten sparar det samlade affärssystemet värdefull tid för e-handlarna", säger Thomas Svensson, partner manager på Svea Ekonomi. 

"Tar mer tid än vad många tror"

En av de nöjda användarna är företaget Grön Gåva. De insåg att de var i behov av ett flexibelt system som automatiserar arbetet samt ger en tydlig överblick.

"Att driva e-handel tar mer tid än vad många tror. Därför är det viktigt att det finns ett system som är flexibelt och framförallt avlastar administrationsarbetet. Kopplingen mellan Svea och Specter har automatiserat arbetet och ger en tydlig överblick. Det sparar både tid och kvalitetssäkrar att allt ifrån bokföring till orderhantering sköts rätt", säger Tobias Johnsson på Grön Gåva. 

Så här fungerar integrationen:

1. När kunden gör en beställning i webbshopen och väljer att betala genom Svea Checkout skickas orden direkt in i Specter för vidare hantering

2. När ordern levereras ut i Specter aktiveras köpet i Sveas system, det skapas även en faktura i Specter som bokföringsunderlag

3. Bokföringen av ett köp genom Svea sker automatiskt i Specter. När Svea betalar ut pengar sätts Specter-fakturan automatiskt till betald i Specters kundreskontra. Även Sveas kostnader konteras automatiskt

4. Om kreditering skall göras, till exempel vid retur eller byten görs krediteringen i Specter och krediteras då även automatiskt i Svea

Läs mer om kopplingen och beställ direkt hos Specter här!

Läs fler artiklar
LÄS MER