Aller återvänder till Readly en månad efter beskedet om att bryta avtalet

ReadlyAllermagasin

Maria Hedengren, vd Readly. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har kommit överens igen.

Aller media väljer att förnya sitt avtal med tidningstjänsten Readly. Det beskedet kommer bara en månad efter nyheten om att Aller skulle bryta sitt samarbete med just Readly.

Ett beskedet som dessutom kom, något olägligt, strax innan Readlys börsnotering.

“Vi är beslutna att fortsätta dialogen med Aller och Bonnier. Vi hoppas hitta en lösning för att säkerställa att våra kunder utan avbrott kan fortsätta att ta del av dessa tidningar på deras föredragna plattform", sa Readlys vd Maria Hedengren då. 

Bland de mest lästa på Readly

Nu blir alltså Allers titlar kvar vilket Readly meddelar i ett pressmeddelande. Det kommer inte heller att bli något avbrott för läsaren som vill ta del av utbudet. Enligt Readly så är Allers tidningar från  bland de mest lästa på tjänsten i Sverige. 

“Vi vill att så många som möjligt ska ta del av vårt innehåll på det sätt och via den kanal som passar dem bäst. Readly är utmärkt för att distribuera magasin och har en stor bas av kunder som vi vill nå ut till",  säger Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd på Aller media i pressmeddelandet.

"Plattformen ger oss tillgång till data som hjälper oss att utveckla vårt innehåll och våra varumärken vilket är ett bra komplement till våra egna data- och analysverktyg.”

Så sent som igår meddelade också Readly att de skulle stärka sitt utbud med flera brittiska dagstidningar.

Läs mer