Spotify-konkurrenten Pandora bjuds ut till försäljning

Pandora
Spotify-konkurrenten Pandora bjuds ut till försäljning

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Investmentbanken Morgan Stanley har fått uppdrag att hitta en köpare.

Det är New York Times som avslöjar försäljningsplanerna av den börsnoterade musiktjänsten Pandora. Bolaget går med stora förluster och har haft en svag utveckling på New York-börsen - sedan oktober är aktien ner över 60 procent. Men uppgifterna om att bolaget nu ska vara till försäljning fick aktien att ta ett skutt med 10 procent igår på New York-börsen.

Pandoras användartillväxt har helt stannat av det senaste året men bolaget har fortfarande 81 miljoner användare. Det kan jämföras med Apple Music som har drygt 10 miljoner betalande användare och Spotify som har 28 miljoner prenumererande användare. Men mer relevant är kanske att jämföra Pandoras 81 miljoner användare med Spotifys totalt nästan 100 miljoner användare (då gratis-användarna också inkluderas). 

Pandora-chefen Brian McAndrews spelade dock ner uppgifterna från New York Times när han, natten till fredagen, deltog i en telefonkonferens med analytiker efter bolagets kvartalsrapport. Brian McAndrews inledde visserligen med att säga att han aldrig kommenterade rykten men sade senare på telekonferensen:

”Vi fokuserar på att arbeta vidare som ett oberoende företag och driva verksamheten”.

Läs fler artiklar
LÄS MER