Simris Alg öppnar konceptbutik i Stockholm

Simris alg
Simris Alg öppnar konceptbutik i Stockholm

Foto: Anders Ahlgren / SvD / TT

Finwire / Breakit

Slår upp portarna till egen butik.

Simris Alg öppnar den 22 oktober en konceptbutik i NK-Passagen/Beta Stockholm där bolagets omega-3-produkt för gravida och ammande är i fokus. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lanseringen syftar till att ”synas och höras” men också för att pricka in julhandeln, uppger grundare och vd Fredrika Gullfot.

”Vi vet att efterfrågan är mycket stor på lämpliga produkter för gravida som till exempel vill äta vegetariskt, eller som oroar sig för tungmetaller och andra miljögifter i fet fisk. Det är alldeles för få som vet att de viktiga omega-3-fetterna som finns i fisken och som behövs för barnets utveckling av hjärna, syn och nervsystem egentligen kommer från alger. Det ska vi ändra på”, säger Gullfot.

Simris Alg har haft svårt att få fart på försäljningen, under det andra kvartalet låg omsättningen på 0,3 miljoner. Men under sommaren tog försäljningen fart något och under juli sålde man för mer än dubbelt så mycket som under det föregående kvartalet. Under sommaren tog man också in 29 miljoner i en företrädesemission.  

Den nya butiken kommer att hålla öppet till en början till och med 31 januari 2021.

Läs fler artiklar
LÄS MER