Hive Streaming vinner Årets SaaS-företag – “Fortsätter hålla tillväxttakten"

Hive StreamingSaaSSaaS summit

Niklas Hagen och Johan Ljungberg. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Vinnaren är korad.


Är det någon industri som verkligen exploderat på senare tid så är det SaaS (software as a service). Sektorn är glödhet och vi på Breakit följer alla nya innovativa bolag med stort intresse. 

Intresset har även varit stort för vårt event SaaS Summit som gick av stapeln under torsdagen, där vi kunnat lyssna till en rad inspirerande talare och bolag. I år hyllar vi även ett speciellt bolag lite extra, genom tävlingen ”Årets SaaS-företag”. 

När vi öppnade nomineringarna efterlyste vi snabbväxande och hållbara bolag som kan visa vägen för nästa generations SaaS-bolag. Kriterierna var; 

# Uthållig affärsmodell 

# Stark tillväxt alternativt resultat 

# Stor potential att skala 

# Viktig bonus om bolaget på något sätt arbetar för en bättre värld

I början av oktober hade vi fått in över 100 anmälningar  – och nu är det slutligen dags att utse en vinnare bland många starka kandidater.

"Vi blev väldigt överraskande”

På SaaS Summit avslöjade Breakits vd Camilla Björkman att Hive Streaming blir Årets SaaS-företag. 

Så här lyder vinnarmotiveringen: 

”Årets SaaS-företag har visat att det lönar sig att inte ge upp. I det dolda och med en icketraditionell säljstrategi har de lyckats få några av världens största bolag som kunder. Med envishet och en produkt som gör stor nytta för kunderna har de byggt ett skalbart SaaS-bolag som vuxit oerhört snabbt på kort tid. Årets SaaS-företag är Hive Streaming”.

”Det känns fantastiskt. Vi blev väldigt överraskande”, säger Niklas Hagen och Johan Ljungberg som delar på vd-posten i bolaget. 

Hive Streaming har byggt en tjänst som gör det lättare för företag att kommunicera med hjälp av video. Det handlar om tjänster som kopplas samman med andra videoplattformar för att förbättra sändningar, och bolaget erbjuder även kringtjänster för att optimera videoströmmarna. (Här kan ni läsa mer om bolaget).  

Niklas Hagen säger att Hive Streamings slogan och vision är att  demokratisera den klassiska videoupplevelsen för alla medarbetare. 

”Vi tycker inte att vi kan nöja oss med en halvdan videokvalitet, vi tycker att alla ska ha en fantastiskt videokvalitet på företaget”, säger Niklas Hagen. 

Hive Streaming har växt i raketfart och omsatte 73 miljoner kronor under förra året, vilket kan jämföras med en omsättning på 29 miljoner året därinnan.

Tillväxttrenden har knappast avtagit under det här året.  

”Vi kommer att fortsätta hålla den tillväxttakt vi haft de senaste två-tre åren. Vi kommer förmodligen dubbla våra intäkter under 2020”, säger Johan Ljungberg. 

I juryn för årets Årets SaaS-företag sitter profiler som Cloud Capital-grundaren Johan Crona, Hannah Meiton från Sting, Benjamin Ratz på Nordic Makers, Oxx Capital-grundaren Mikael Johnsson, Jonathan Bean på Sinch, Linus Dahg, partner på Inventure, SaaS-profilen och investeraren Nils Bergman samt Olivia Lindström, eventchef på Breakit.

Läs mer