Techkonferens för kvinnor sålde alla 1000 biljetter – på 10 minuter

Women in Tech

Jessica Sjöberg, medarrangör av WIT Sthlm.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Konferensen Women In Tech Stockholm släppte idag biljetter till eventet som hålls om fyra veckor. Och biljetterna gick åt i en rasande fart.

Flera tusen personer hade anmält sitt intresse för evenemanget på Facebook, redan innan programmet hade presenterats.

När biljetterna tillslut släpptes öppnades dammen och förfrågningarna vällde in. På 10 minuter var samtliga biljetter borta.

”Alla biljetter släpptes på en gång och vi kommer inte att släppa fler biljetter. Jag har inte hunnit kolla väntelistan, men vi kommer såklart försöka se till att alla tillgängliga platser kommer till nytta”, säger Jessica Sjöberg, som är medarrangör av WIT Sthlm och presskontakt på MTG till vardags.

Väntelistan börjar redan byggas upp. Enligt Jessica Sjöberg är det inte kört att få med sig eventet även om man inte har en plats i salen.

”Det här visar att det finns ett stort behov av en plattform och en mötesplats för kvinnor inom tech och media. För de som inte fick en biljett kommer möjlighet ges att ta del av eventet live genom lite olika plattformar, bland annat genom Viaplay.”

På evenmanget kommer bland annat Elina Berglund, grundaren av Natural Cycles att prata. Tidigare i veckan presenterades techprofilen Paulina Modlitba Söderlund som evenemangets konferensier.

“Det är så klart en stor ära att få vara konferencier på evenmanget. WIT har snabbt blilvit ett av de största och viktigaste sammanhangen för kvinnor som arbetar inom tech och är därför en jättebra plattform för nätverkande, lyfta fram förebilder och pusha för större mångfald inom branschen”, säger Paulina Modlitba Söderlund.

Läs mer