Sök

Annonssamarbete med Berghs School of Communication

11 högklassiga intensivkurser som låter dig glänsa på jobbet (utan att lämna hemmet)

Jennifer Bonér

Corona-krisen fick stora delar av ekonomin att stanna. Men återhämtningen har redan börjat – och 2021 kan det mesta vara igång med full fart.
“I oroliga tider upplever jag att många ser möjligheten att bredda och fördjupa sin kompetens”, säger Linn Tornérhielm på Berghs.

För universiteten och högskolorna blev pandemin extra krävande. Från en dag till en annan skulle plötsligt all undervisning ske på distans.

Berghs har under de senaste åren utvecklat en bred palett av intensivkurser vid sidan av sina längre program. Under sommaren genomfördes dessa för första gången helt digitalt.

Den 1 december är det dags igen, då 11 olika intensivkurser drar igång över Zoom under tre fullspäckade heldagar. Ämnena spänner brett, från projektledning och content marketing till UX writing och social video. 

”Under pandemin har det varit viktigt för oss att kunna erbjuda samma höga kvalitet utan att folk måste komma hit till Stockholm. Det innebär också att du kan gå våra kurser var du än befinner dig i landet, och även om du tillhör en riskgrupp,” säger Linn Tornérhielm, COO på Berghs och kursansvarig för Berghs Professional. 

Snabbstudier för proffs

Intensivkurserna är utformade för att skapa spjutspetskunskap hos professionella kommunikatörer som vill vässa sin kompetens inför 2021.

En av de som gick en intensivkurs under sommarens första omgång är Lisa Hägglund, frilansande marknadskonsult som läste kursen Strategisk hållbarhetskommunikation när hon var anställd på Nordic Choice Hotels.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till kursen Strategisk hållbarhetskommunikation

Hon är mycket nöjd med det digitala upplägget – även som nätverksmöjlighet.  

”Det var varierat och bra med pauser, dialoger och diskussioner. Läraren höll energin uppe på flera sätt. Vi hamnade i många gruppdiskussioner där vi fick chans att prata mycket. Eftersom alla jobbade med ämnet på olika sätt blev det också direkt kopplat till verkligheten på ett väldigt bra sätt.”

Att jobba kort och intensivt tillsammans med andra proffs menar Lisa Hägglund är en viktig nyckel till att verkligen skapa ett lärande som ger värde för framtiden. 

”Det kändes viktigt för mig att få kunskap och verktyg för att förstå och enkelt kunna jobba med hållbarhetskommunikationen – oavsett vilket företag jag hamnar i. I kursen gifter man ihop hållbarhet och kommunikation, och tack vara enkla verktyg och mallar kan man som företag arbeta med och lägga en strategisk plan för sin hållbarhetskommunikation.”

Små grupper för tät kontakt

För den som inte gärna tar plats i större grupper kan den digitala undervisningsmodellen innebära att man gömmer sig ytterligare bakom skärmen och tystnar. Men Linn Tornérhielm poängterar att det inte är fråga om någon masskommunikation där vissa kan simma ur bild. 

”Vi upplever att kvaliteten blir som högst med 10-20 personer på en kurs. Då får man input och nätverkande utan att det blir för rörigt. Alla moment sker live direkt med läraren, så det finns en ständig dialog och möjlighet till feedback som är väldigt viktig för lärandet. Sen bryter man ut i olika digitala rum för att diskutera och jobba tillsammans med grupparbeten.” 

Under det märkliga 2020 har diskussioner om kompetensutveckling och det livslånga lärandet blivit allt mer frekventa. På Berghs märker man tydligt av en corona-effekt när det gäller intresset för den här typen av digitala intensivkurser. 

”I oroliga tider upplever jag att många ser möjligheten att bredda och fördjupa sin kompetens. Kanske särskilt nu inför att saker tar fart på allvar igen under 2021,” avslutar Linn Tornérhielm. 

Läs mer och anmäl dig till någon av Berghs intensivkurser här! 

Läs mer