Tiktok går om Instagram som tonåringars näst mest populära sociala app i USA

BytedanceTiktokSociala medier

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Verkar inte lyssna på presidenten.

Trots att den amerikanske presidenten Donald Trump har bannlyst Tiktok i USA verkar det inte finnas något hejd på appens popularitet bland amerikanska tonåring.

Tiktok har nu passerat Instagram i topplista för populära sociala medier bland tonåringar. Nu är det bara Snapchat som ligger före i popularitetslistan enligt en rapport från Piper Sandler som CNBC rapporterar om.

34 procent av amerikanska tonåringar har Snap-ägda Snapchat som sin favoritapp, 29 procent har Tiktok och 25 procent har Instagram.

Facebook-ägda Instagram har däremot fortfarande det största engagemanget på 84 procent, och därefter kommer Snapchat på 80 procent och Tiktok på 69 procent.

För att motverka det växande hotet från Tiktok har Instagram lanserat Reels, vilket är en liknande tjänst som Tiktok.

Trump har försökt stoppa appen

Den amerikanske presidenten har försökt stoppa appen i USA eftersom han anser att den inte kan garantera att den skyddar användarnas data tillräckligt mycket. 

Agerandet har gjort att Bytedance, som äger Tiktok har tagit in amerikanska minoritetsägare. Ett avtal ska redan vara klart med Oracle men processen verkar ha stoppats upp efter att en domare stoppat Trumps bannlysning för en vecka sen.

Läs mer