Storytel slår prognosen

Storytel
Storytel slår prognosen

Jonas Tellander, grundare och vd för Storytel. Foto: Anders Wiklund / TT

Finwire / Breakit

Ljudbokstjänsten växer snabbare än prognosen.

Storytel har expanderat genom en rad uppköp senaste året: arabiska ljudbokstjänsten Kitab Sawti, israeliska iCast, isländska förlaget Forladið och nordiska ljudboksproduktionsbolaget Earselect.

Nu står det klart att den svenska ljubokstjänsten slagit prognosen. 

Storytel hade 1 360 300 betalande abonnenter i genomsnitt under tredje kvartalet, vilket innebär att man slår den lämnade prognosen om 1 345 000 betalande kunder. Även streamingintäkterna var bättre än prognosticerat. Det framgår av ett pressmeddelande.

På kvartalsbasis ökade antalet kunder med 103 300 kunder.

Genomsnittligt antal betalande abonnenter utanför Norden växte med 65 procent jämfört med det tredje kvartalet 2019 och uppgick till 458 300 abonnenter. Det var också något bättre än prognos.

Streamingintäkterna för tredje kvartalet 2020 kom in på 490,2 miljoner kronor, jämfört med 483,5 miljoner kronor i prognos. Det innebär en intäktstillväxt på kvartalsbasis om 23 procent.

"Storytel såg en stor efterfrågan på tjänsten som överträffade förväntningarna på både abonnent- och intäktstillväxten för det tredje kvartalet – en period som historiskt är den starkaste på året i vår bransch", säger Jonas Tellander, grundare och vd för Storytel i en kommentar.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER