Sök

Boozt höjer återigen prognosen för rörelsemarginalen

Boozte-handel

Harald Hermansson, vd för Boozt. Foto. Jonas Borg.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Starkt kvartal från e-handlaren.

Coronapandemin har satt rejält med fart på e-handeln med stora ökningar hos många handlare. 

Det gäller också Boozt som efter ett starkt tredje kvartal nu höjer prognosen för helåret, skriver bolaget i ett pressmeddelande.


”Vi fortsätter att se en positiv utveckling i vår verksamhet", säger vd Hermann Haraldsson i en kommentar.

"Vi fortsätter också att se en lägre returgrad som drivs av den förändrade produktmixen, med stark tillväxt för kategorin män såväl som kategorierna barn, sport och skönhet", säger vd Hermann Haraldsson i en kommentar.

Boozt räknar fortsatt med att omsättningstillväxten för 2020 blir 20-25 procent. Däremot har prognosen för den justerade rörelsemarginalen justerats till 4,5-5,5 procent. Vid rapporten för det andra kvartalet höjdes marginalprognosen till 3,5-4,5 procent, från tidigare 3-4 procent. Efter årets första kvartal var helårsprognosen en justerad rörelsemarginal på 1-3 procent.

Utförsäljning under tredje kvartalet

För det tredje kvartalet väntas omsättningstillväxten bli i mitten av intervallet 20-25 procent. Den justerade rörelsemarginalen bedöms bli 5-6 procent.

"Det tredje kvartalet har alltid varit ett svårt kvartal från ett lönsamhetsperspektiv, eftersom det påverkas kraftigt av utförsäljning av föregående säsongskollektion. Att för första gången göra en solid vinst i detta kvartal, är ytterligare ett bevis på lönsamhetspotentialen i vår affärsmodell med ett högt genomsnittligt ordervärde i kombination med en optimerad samt anpassningsbar verksamhet och en välinvesterad plattform", konstaterar Boozt-chefen.

Boozt uppger vidare att leveranser av höst/vinterartiklar från leverantörer ligger efter förra året på grund av covid-19-relaterade förseningar och avbokningar i leveranskedjan. Lagernivån ökar dagligen och utvecklingen förväntas fortsätta under de kommande månaderna. Den nuvarande lägre lagernivån innebär dock högre osäkerhet än normalt för helårsprognosen, uppger Boozt.

Boozt släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 18 november.

Läs mer