Nomineringsregn över Breakit – kan vinna sex (!) prestigepriser

Breakit Tidsskriftspriset
Nomineringsregn över Breakit – kan vinna sex (!) prestigepriser

Breakit

"Jag blev chockad när de ringde.”

Tidsskriftspriset är ett av Sveriges finaste journalistiska priser och premierar goda förebilder och nyskapande insatser inom tidsskriftsbranschen.

Nu står det klart att Breakit nominerats i hela sex kategorier.

Breakits reporter Caroline Englund har nominerats till ”Årets Journalist”, Breakits eventchef Olivia Lindström har nominerats till ”Årets rising star” och Breakits 24 timmar långa livesändning Breakit24Live har nominerats i hela tre kategorier: ”Årets affärsutveckling”, ”Årets event” och ”Årets ljud och rörligt”.

Även Breakits granskning av e-handelsreturer – där vi satte GPS-sändare på returpaket för att kunna avslöja hur långt de färdas – är nominerad i kategorin ”Årets grepp”.

Juryn skriver konstaterar bland annat att "genomslaget blev enormt, och riktade strålkastarljuset både mot sakfrågan och mot Breakits pigga journalistik.".

”Jag blev chockad när de ringde. Det känns sjukt kul och hedrande”, säger Caroline Englund, reporter på Breakit.

Olivia Lindström, eventchef på Breakit, kommenterar:

”Det känns galet kul och att jag känner mig hedrad över att ha blivit nominerad. Superkul också att vår satsning Breakit24Live nomineras i tre kategorier – det var verkligen ett lagarbete för att få ihop det!”, säger hon.

I nominering till "Årets ljud och rörligt" skriver juryn bland annat:

"Att kastas ut för stupet och uppfinna en fallskärm på vägen ned – en inställd konferens är också en Twitch-sändning. Breakits 24-timmarssändning var kanske en krislösning men blev till något unikt. Starka profiler och hög nivå på innehållet."

Vinnarna utses den 12 november på Tidskriftsdagen.

Vunnit priser tidigare

Breakit har tidigare vunnit Sveriges tidskrifters pris ”Årets digitala tidskrift”, ”Sveriges Tidskrifters Stora Pris” och ”Årets Utvecklare”. Breakits redaktionschef Jon Mauno Pettersson och Breakits före detta reporter Erik Wisterberg har tidigare också vunnit Guldspaden, Sveriges tyngsta journalistiska grävpris.

Sveriges Tidskrifter är landets största branschorganisation inom medieområdet.

Nomineringarna: Här är motiveringarna

Årets grepp: Returgranskningen

Genom smart använda gps-sändare kunde Breakit avslöja hur kläder och skor åker hundratals mil när svenska e-handelskunder skickar dem i retur. Genomslaget blev enormt, och riktade strålkastarljuset både mot sakfrågan och mot Breakits pigga journalistik.  

Årets journalist: Caroline Englund

Hon granskar branscherna som få andra ger sig in i, trots att de påverkar miljontals människor varje dag - och drar in miljarder i riskkapital. Det var länge sedan en framgångsrik magasinreporters jobb enbart kunde förlita sig på texten. I dag krävs påhittighet, kreativitet och nytänk. Eller varför inte en gps-sändare i ett Ellos-paket

Årets ljud och rörligt: Breakit24Live

Att kastas ut för stupet och uppfinna en fallskärm på vägen ned – en inställd konferens är också en Twitch-sändning. Breakits 24-timmarssändning var kanske en krislösning men blev till något unikt. Starka profiler och hög nivå på innehållet.

Årets rising star: Olivia Lindström

Hon tog som 25-åring ansvar för eventaffären – och överlevererade! Inte bara har hon lett Breakits event mot mångmiljonintäkter – hon har också sett till att deltagarna är mer nöjda än någonsin. Olivia Lindström är en doer som alltid levererar.

Årets affärsutveckling: Breakit24live

När pandemin satte stopp för en av Sveriges största mötesplatser skapade Breakit en egen – direkt anpassad för sin målgrupp. Med en 24 timmar lång livesändning lockades inte bara fler unika besökare än vad hela Almedalsveckan brukar generera, de viktiga annonsintäkterna kunde mer än räddas med det nya initiativet.

Årets event: Breakit - Breakit24live 

Ur krisen föddes en ny idé i en tid då samhällsdebatten inte får stanna upp mellan näringsliv och politiker. På ett unikt sätt intar Breakit24live den digitala scenen och lyckas kombinera journalistik, entreprenörskap och interaktivitet. Resultatet är slående med höga tittarsiffror och goda intäkter.

Läs fler artiklar
LÄS MER