Facebook-grundaren i ordkrig – med en av sina största investerare

Facebook-grundaren i ordkrig – med en av sina största investerare

Foto: Dan Farber/Flickr och Shirish Shete/TT.

Breakit

Riskkapitalisten och Facebookinvesteraren Marc Andreessen har hamnat i blåsväder på grund av sina tweets om Indien. Nu tar Marc Zuckerberg tydligt avstånd från uttalandena.

Det var när indiska myndigheter stängde ned Facebooks initiativ för gratis internet, Free Basics, på grund av nätneutralitet och olovlig konkurrens, som Marc Andreessen tog till orda.

På sin twittersida kallade han förbudet för “moraliskt fel” samt drog paralleller till kolonialism och menade att indierna sätter sig i en ekonomisk kris genom att inte ta emot Facebooks hjälp.

“Anti-kolonialism har varit en ekonomisk katastrof för det indiska folket i årtionden. Varför sluta nu?” skrev han bland annat, men tog senare bort tweeten. Han har även bett om ursäkt för vad han skrivit. 

Mark Zuckerberg är starkt kritisk till Andreessens twittrande. Enligt Venturebeat skriver han bland annat:

“Jag vill svara på Marc Andreessens kommentar om Indien. Jag anser att kommentarerna är djupt upprörande och de representerar inte alls Facebooks synsätt.”

Han fortsätter:

“Facebook vill hjälpa människor att sammankopplas och ge dem en röst för att skapa sin egen framtid. Men för att forma framtiden behöver vi också förstå det förflutna. I takt med att vår community i Indien växt så har jag fått en djupare förståelse för Indiens historia och kultur. Jag ser fram emot att stärka mina band till landet.”

Läs fler artiklar
LÄS MER